• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Veri aktarımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

lion2577

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
23
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
Üstatlar merhaba, aşağıdaki örnek dosyada Liste sayfasında hangi satırları seçersek o satırları yeni bir sayfa oluşturarak Sayfa1 birdeki gibi aktarım yapmak istiyoruz. Yardımlarınızı talep eder şimdiden çok teşekkür ederiz.

Ekli dosyalar

• Örnek.xlsx
    18.8 KB · Gösterim: 11
Çözüm
SNNAY üstad elinize sağlık. Tek eksiği raporda veriler arasına sütun boşluğu var fakat satır boşluğu bırakmıyor. Birde affınıza sığınarak bir özellik eklemenizi talep etmek istiyoruz. Rapor sayfasına A sütununa Satır no sütununu ekleyip verilerin listede kaç numaralı satırda olduğunu yazdırabilirmiyiz lütfen.
Deneyiniz; SNO sütunu eklendi bir satır boşluk bırakıldı.
Merhaba.

Sorunuzda tutarsızlıklar var, bana mantıksız geldi.

1- "Liste sayfasında hangi satırları seçersek" demişsiniz.
- Komple bir satırı seçtiğinizde mi?
- Herhangi bir hücre seçtiğinizde mi?
- Hücre seçimi Mouse, Enter tuşu ile yada ok tuşları ile olabilir mi?
2- "yeni bir sayfa oluşturarak" demişsiniz her satır seçtiğinizde yeni bir sayfa mı oluşturulacak?
3- "Sayfa1 birdeki gibi aktarım yapmak istiyoruz" Sayfa1'e Liste sayfasındaki tüm veriler aktarılmış. her satır seçtiğinizde yeni bir sayfa ekleyip tüm veriler yeni sayfaya mı aktarılacak?

Sorunuzu gözden geçirip yeniden sorarsanız daha anlaşılır olacaktır.

İlk
Merhaba.

Sorunuzda tutarsızlıklar var, bana mantıksız geldi.

1- "Liste sayfasında hangi satırları seçersek" demişsiniz.
- Komple bir satırı seçtiğinizde mi?
- Herhangi bir hücre seçtiğinizde mi?
- Hücre seçimi Mouse, Enter tuşu ile yada ok tuşları ile olabilir mi?
2- "yeni bir sayfa oluşturarak" demişsiniz her satır seçtiğinizde yeni bir sayfa mı oluşturulacak?
3- "Sayfa1 birdeki gibi aktarım yapmak istiyoruz" Sayfa1'e Liste sayfasındaki tüm veriler aktarılmış. her satır seçtiğinizde yeni bir sayfa ekleyip tüm veriler yeni sayfaya mı aktarılacak?

Sorunuzu gözden geçirip yeniden sorarsanız daha anlaşılır olacaktır.
İlk önce ilginiz için teşekkür ederiz.

Mouse veya klavye ile veri olan hücrelerden herhangi birisini seçersek yani A B C sütunundaki verilerden herhangi birini seçmemiz yeterli olsun. Komple satır seçilmiş gibi olsun.

Her satır için yeni sayfa değil seçilenler tek bir sayfada olacak.

Sadece A B ve C sütunu değil daha fazla sütunda ve daha fazla satırda olabilir.

Aşağıdaki kodu Liste sayfasının kod modülüne yapıştırın,
Örneğindeki Liste Sayfasında, Ctrl tuşunu basılı tutarak, A1:C2, A6:C6, A10:C10, A14:C14 hücrelerini seçin ve sağ tıklayın.
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Liste sayfasının kod sayfasına aşağıdaki kodu kopyalayın.
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Aşağıdaki kodu Liste sayfasının kod modülüne yapıştırın,
Örneğindeki Liste Sayfasında, Ctrl tuşunu basılı tutarak, A1:C2, A6:C6, A10:C10, A14:C14 hücrelerini seçin ve sağ tıklayın.
Kod:
İlk önce ilginiz için teşekkür ederiz.

Çalışmıyor hata veriyor.

Hata hangi satırda veriyor.
Verdiği hata nedir?

Dosyanız ekte.

Ekli dosyalar

• Örnek (7).xlsm
    25.6 KB · Gösterim: 3
Hata hangi satırda veriyor.
Verdiği hata nedir?

Dosyanız ekte.
Üstad çalışmıyor. Gif olarak nasıl yapldığını paylaşabilirmsiniz lütfen. Sayfayı kendi oluşturacak ondan sonra örnekteki gibi verileri aktaracak. Bir de komut düğmeyle devreye girsin lütfen.

Hata veriyor dediniz şimdi çalışmıyor diyorsunuz ikisi aynı şey değil.
Benim gönderdiğim dosyayı indir. Dosyayı açmadan önce dosya simgesine sağ tıklatıp Özellikleri aç Engellemeyi Kaldır seçip Tamam tıklat. Dosyayı şimdi aç.
Liste sayfasını aç.
A, B yada C sütunlarında veri olan hücrelerden herhangi birini seç.
Sayfa1'i aç en alta o seçtiğin verilerin aktarıldığını göreceksiniz.
Yeni bir satır daha göndermek isterseniz Liste sayfasından seçim yapabilirsiniz.

Hata veriyor dediniz şimdi çalışmıyor diyorsunuz ikisi aynı şey değil.
Benim gönderdiğim dosyayı indir. Dosyayı açmadan önce dosya simgesine sağ tıklatıp Özellikleri aç Engellemeyi Kaldır seçip Tamam tıklat. Dosyayı şimdi aç.
Liste sayfasını aç.
A, B yada C sütunlarında veri olan hücrelerden herhangi birini seç.
Sayfa1'i aç en alta o seçtiğin verilerin aktarıldığını göreceksiniz.
Yeni bir satır daha göndermek isterseniz Liste sayfasından seçim yapabilirsiniz.

Aşağıdaki hatalar oluşuyor.
1- Düğmeyle devreye girmiyor sürekli çalışıyor.
2- Kendiliğinden sayfa oluşturmuyor
3- Devrik dönüşüm yapmıyor.
4- Son satırdaki tarihi tüm aktarımlara ekliyor.

Aşağıdaki hatalar oluşuyor.
1- Düğmeyle devreye girmiyor sürekli çalışıyor.
2- Kendiliğinden sayfa oluşturmuyor
3- Devrik dönüşüm yapmıyor.
4- Son satırdaki tarihi tüm aktarımlara ekliyor.
Sorunuzu gözden geçirin bakalım burada yazdıklarınızla ne alakası var.

1-Bunların hiçbirinden sorunuzda bahsetmediniz. Örneğin soruda buton yoktu hücre seçimi ile çalışacağını yazmıştınız.
2-Sayfa oluşturulmayacak sayfanın altına devam edecek dediniz.
3-Devrik dönüşüm kelimelerini ilk kez kullanıyorsunuz. Örnek dosyada da böyle bir şey yok.
4-Örnekte her aktarmada tarih olduğuna göre aktarması gerekir diye düşündüm. Bu konu ile ilgili de bir şey yazmamıştınız.

Ben sorunuzu anlayamıyorum ve çözemiyorum. Size kolay gelsin.

Sorunuzu gözden geçirin bakalım burada yazdıklarınızla ne alakası var.

1-Bunların hiçbirinden sorunuzda bahsetmediniz. Örneğin soruda buton yoktu hücre seçimi ile çalışacağını yazmıştınız.
2-Sayfa oluşturulmayacak sayfanın altına devam edecek dediniz.
3-Devrik dönüşüm kelimelerini ilk kez kullanıyorsunuz. Örnek dosyada da böyle bir şey yok.
4-Örnekte her aktarmada tarih olduğuna göre aktarması gerekir diye düşündüm. Bu konu ile ilgili de bir şey yazmamıştınız.

Ben sorunuzu anlayamıyorum ve çözemiyorum. Size kolay gelsin.
1- Hücre seçimi olacak fakat hücre seçtikten sonra düğmeyle işlem gerçekleşecek.
2- İlk başta verlerin aktarılacağı sayfayı oluşturacak sonra verileri aktaracak. Her seçim için ayrı sayfa oluşturulmayacak.
3- Örmekte devrik dönüşüm var. Sahfa1 de F sütununda belirtildi.
4- Tarihler aktarılacak. Fakat eksradan son satırdaki tarihide ekliyor. Sizin yaptığınızda. Satırınların sonuna

Örneğinizdeki Liste sayfanızda hem yatay, hem de dikey veriler var, bunların hangileri aktarılacak.
Yeni sayfa oluşturulması gerektiği nasıl anlaşılacak......

Üstatlar merhaba, aşağıdaki örnek dosyada Liste sayfasında hangi satırları seçersek o satırları yeni bir sayfa oluşturarak Sayfa1 birdeki gibi aktarım yapmak istiyoruz. Yardımlarınızı talep eder şimdiden çok teşekkür ederiz.
Deneyiniz

Ekli dosyalar

• VeriAktar.xlsm
    34 KB · Gösterim: 7

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-VeriAktar.xlsm
    36.4 KB · Gösterim: 2
Deneyiniz; sütun sayısı kadar veriyi alt alta da yazıyor, tarih sütunu çıkartıldı.
SNNAY üstad elinize sağlık. Tek eksiği raporda veriler arasına sütun boşluğu var fakat satır boşluğu bırakmıyor. Birde affınıza sığınarak bir özellik eklemenizi talep etmek istiyoruz. Rapor sayfasına A sütununa Satır no sütununu ekleyip verilerin listede kaç numaralı satırda olduğunu yazdırabilirmiyiz lütfen.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri