Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Deneyiniz; SNO sütunu eklendi bir satır boşluk bırakıldı.SNNAY üstad elinize sağlık. Tek eksiği raporda veriler arasına sütun boşluğu var fakat satır boşluğu bırakmıyor. Birde affınıza sığınarak bir özellik eklemenizi talep etmek istiyoruz. Rapor sayfasına A sütununa Satır no sütununu ekleyip verilerin listede kaç numaralı satırda olduğunu yazdırabilirmiyiz lütfen.
İlk önce ilginiz için teşekkür ederiz.Merhaba.
Sorunuzda tutarsızlıklar var, bana mantıksız geldi.
1- "Liste sayfasında hangi satırları seçersek" demişsiniz.
- Komple bir satırı seçtiğinizde mi?
- Herhangi bir hücre seçtiğinizde mi?
- Hücre seçimi Mouse, Enter tuşu ile yada ok tuşları ile olabilir mi?
2- "yeni bir sayfa oluşturarak" demişsiniz her satır seçtiğinizde yeni bir sayfa mı oluşturulacak?
3- "Sayfa1 birdeki gibi aktarım yapmak istiyoruz" Sayfa1'e Liste sayfasındaki tüm veriler aktarılmış. her satır seçtiğinizde yeni bir sayfa ekleyip tüm veriler yeni sayfaya mı aktarılacak?
Sorunuzu gözden geçirip yeniden sorarsanız daha anlaşılır olacaktır.
İlk önce ilginiz için teşekkür ederiz.Aşağıdaki kodu Liste sayfasının kod modülüne yapıştırın,
Örneğindeki Liste Sayfasında, Ctrl tuşunu basılı tutarak, A1:C2, A6:C6, A10:C10, A14:C14 hücrelerini seçin ve sağ tıklayın.
Kod:Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
ilginiz için teşekkür ederiz.Liste sayfasının kod sayfasına aşağıdaki kodu kopyalayın.
Kod:Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Üstad çalışmıyor. Gif olarak nasıl yapldığını paylaşabilirmsiniz lütfen. Sayfayı kendi oluşturacak ondan sonra örnekteki gibi verileri aktaracak. Bir de komut düğmeyle devreye girsin lütfen.Hata hangi satırda veriyor.
Verdiği hata nedir?
Dosyanız ekte.
Hata veriyor dediniz şimdi çalışmıyor diyorsunuz ikisi aynı şey değil.
Benim gönderdiğim dosyayı indir. Dosyayı açmadan önce dosya simgesine sağ tıklatıp Özellikleri aç Engellemeyi Kaldır seçip Tamam tıklat. Dosyayı şimdi aç.
Liste sayfasını aç.
A, B yada C sütunlarında veri olan hücrelerden herhangi birini seç.
Sayfa1'i aç en alta o seçtiğin verilerin aktarıldığını göreceksiniz.
Yeni bir satır daha göndermek isterseniz Liste sayfasından seçim yapabilirsiniz.
Niye hata versin, basit bir kod, seçeceksiniz, seçtiğiniz hücrelerin üzerinde, sağ tıklayacaksınız.Çalışmıyor hata veriyor.
Sorunuzu gözden geçirin bakalım burada yazdıklarınızla ne alakası var.Aşağıdaki hatalar oluşuyor.
1- Düğmeyle devreye girmiyor sürekli çalışıyor.
2- Kendiliğinden sayfa oluşturmuyor
3- Devrik dönüşüm yapmıyor.
4- Son satırdaki tarihi tüm aktarımlara ekliyor.
1- Hücre seçimi olacak fakat hücre seçtikten sonra düğmeyle işlem gerçekleşecek.Sorunuzu gözden geçirin bakalım burada yazdıklarınızla ne alakası var.
1-Bunların hiçbirinden sorunuzda bahsetmediniz. Örneğin soruda buton yoktu hücre seçimi ile çalışacağını yazmıştınız.
2-Sayfa oluşturulmayacak sayfanın altına devam edecek dediniz.
3-Devrik dönüşüm kelimelerini ilk kez kullanıyorsunuz. Örnek dosyada da böyle bir şey yok.
4-Örnekte her aktarmada tarih olduğuna göre aktarması gerekir diye düşündüm. Bu konu ile ilgili de bir şey yazmamıştınız.
Ben sorunuzu anlayamıyorum ve çözemiyorum. Size kolay gelsin.
DeneyinizÜstatlar merhaba, aşağıdaki örnek dosyada Liste sayfasında hangi satırları seçersek o satırları yeni bir sayfa oluşturarak Sayfa1 birdeki gibi aktarım yapmak istiyoruz. Yardımlarınızı talep eder şimdiden çok teşekkür ederiz.
SNNAY üstad yine hızır gibi yetiştiniz. Allah razı olsun. Üstad listede satırda ne kadar veri varsa onu aktarmıyor. Sadece 3 sütundaki veriyi aktarıyor. Birde tarih yazmayabilirmi lütfen.Deneyiniz
Deneyiniz; sütun sayısı kadar veriyi alt alta da yazıyor, tarih sütunu çıkartıldı.Aktarmıyor derken alt alta yazımda.
SNNAY üstad elinize sağlık. Tek eksiği raporda veriler arasına sütun boşluğu var fakat satır boşluğu bırakmıyor. Birde affınıza sığınarak bir özellik eklemenizi talep etmek istiyoruz. Rapor sayfasına A sütununa Satır no sütununu ekleyip verilerin listede kaç numaralı satırda olduğunu yazdırabilirmiyiz lütfen.Deneyiniz; sütun sayısı kadar veriyi alt alta da yazıyor, tarih sütunu çıkartıldı.