• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Vergi yada T.C. Kimlik nodan Unvan / Ad Soyad sorgulama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

KarıncaZ

Yeni Üye
Aldığı beğeni
320
Excel V
Office 2024 TR
Merhaba.

Excelde bir hücreye T.C. kimlik numarası yazınca Adı ve Soyadını, Vergi Kimlik numarasını yazınca yasal unvanı getirmek mümkün mü ?
Birçok muhasebe programı bunu yapıyor, Excelde de yapabilir miyiz.

Bu işlem için noterler birliği kullanılabilir, ekte de konuyla ilgili bir döküman buldum ama benim bilgimi aşan şeyler.

Başka bir yöntemde olabilir, illa noterler birliği şart değil.

Teşekkürler şimdiden.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Çözüm
Noterler birliği üyeliği ücretsiz.
Mali Müşavirim.
Herkes aslında e devlet şifresiyle girip TC Kimlik numarasından Ad Soyad, Vergi Numarasından yasal unvan sorgulayabilir. Ticaret sicil gazetesi de ücretsiz ve herkese açıktır. Yani yasal anlamda ticarette bu açılardan bir gizlilik söz konusu değil, Ücretsiz üyelik ile Kamuya açıktır.
Başkasına ait Vergi levhasını dahi görüntüleye bilirsiniz. E devlet üzerinden.

Luca, Logo, Mikro, Zirve gibi program kullananlar da bu sorgulamayı kendi programları üzerinden yapabilirler.

Excelde yapmak istememin nedeni, E deftere uyumlu muhasebe kayıtlarının Excel üzerinden rahatlıkla yapılabilmesini sağlamak. Çalışmamın bu kısmı eksik sadece. Bitince buradan paylaşıcam zaten.

Teşekkürler.

O...
Böyle bir şey için yetkili olmanız gerekir diye düşünüyorum. Öyle her önüne gelene vereceklerini sanmıyorum bu tür bilgileri. Mesleğiniz noterlikse orasını bilemem tabi :)

Mali Müşavirim.
Herkes aslında e devlet şifresiyle girip TC Kimlik numarasından Ad Soyad, Vergi Numarasından yasal unvan sorgulayabilir. Ticaret sicil gazetesi de ücretsiz ve herkese açıktır. Yani yasal anlamda ticarette bu açılardan bir gizlilik söz konusu değil, Ücretsiz üyelik ile Kamuya açıktır.

Luca, Logo, Mikro, Zirve gibi program kullananlar da bu sorgulamayı kendi programları üzerinden yapabilirler.

Excelde yapmak istememin nedeni, E deftere uyumlu muhasebe kayıtlarının Excel üzerinden rahatlıkla yapılabilmesini sağlamak. Çalışmamın bu kısmı eksik sadece. Bitince buradan paylaşıcam zaten.

Teşekkürler.

Mali Müşavirim.

Teşekkürler.

O halde bu işin tek çözümü selenium ile olabilir.
Tam olarak ne yapmaya çalıştığınızı bilmediğim için bir örnek hazırlayamayacağım ama selenium'a ait güzel bir eğitim videosu mevcut.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri