• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Vergi Matrahı İç içe eğer formülü kısaltma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

seng

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
92
Excel V
Office 2013 EN
Konuyu Başlatan
Arkadaşlar herkese merhabalar, ekteki excelde sarı dolgu olarak verdiğim L3 sütununda formül yazdım ancak formül çok uzun bunu nasıl kısaltabilirim? Eğer ve iflerle yapmıştım kısayol olarak nasıl düzenlenebilir? Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• formul-kısaltma.xlsx
    21.3 KB · Gösterim: 18
Çözüm
S(+..Aralık....) işleminde, S : Sayıya çevir işlevidir.... + işareti ise Aralıktaki değerleri Sayıya çevirmeye zorlama için kullanıldı.

Bu arada fark ettim ki, formülde FARKLI aralık kullanmışım. (Ek dosya eklemediğim için de yanlış anlama olabilir)
eski formülde kullanılan
(Data!$H$2:$H$6-S(+Data!$H$1:$H$5)) formül parçalarındaki aralıklar H kolonu değil B kolonu olmalıydı... Yani
(Data!$B$2:$B$6-S(+Data!$B$1:$B$5)) şeklinde olmalıydı.
Komple Formül ise...
Düzenleme ektedir. Sanki senin hesaplama yanlıştı yinede kontrollerini yap cevap yaz kolay gelsin. Vergi istisna tutarı 825,05 oldu.

Ekli dosyalar

• formul-kısaltma1.xlsx
    20.8 KB · Gösterim: 14
CSS:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Hocam 0,05 ve 0,07 ile neden carpiyoruz bide 88000 degil 880000 olacakti

Selamlar,
Alternatif olarak, L3 hücresine yazıp, L14 hücresine kadar kopyalayın..

PHP:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ekleme : Saat 21:50
Excel365 için, L3 hücresine

Kod:

Son düzenleme:
88000 diye yanlış yazmışım. 0.5 % 15 ten sonra % 20 farkı 0.7 % 27 farkı taki % 40 a kadar devam ediyor.

S(+..Aralık....) işleminde, S : Sayıya çevir işlevidir.... + işareti ise Aralıktaki değerleri Sayıya çevirmeye zorlama için kullanıldı.

Bu arada fark ettim ki, formülde FARKLI aralık kullanmışım. (Ek dosya eklemediğim için de yanlış anlama olabilir)
eski formülde kullanılan
(Data!$H$2:$H$6-S(+Data!$H$1:$H$5)) formül parçalarındaki aralıklar H kolonu değil B kolonu olmalıydı... Yani
Komple Formül ise
Kod:

Resimle açıklama yapmak istedim...

1660904263286.png

Çözüm

eski formülde kullanılan
Komple Formül ise
Kod:

Resimle açıklama yapmak istedim..
çok teşekkü ederim hocam emegınıze saglık.

Ben teşekkür ediyorum
İyi çalışmalar sizlere

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri