• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü VBA Uzun süren veri işleyişi ve yoğun işlemci kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Jbay

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 365 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba, oluşturduğum stok takip programında stok giriş ve çıkışlarını yaparken işlem normalden uzun sürüyor ve anlık donmalar yaşanıyor.

Sorunu adım adım anlatacak olursam ekteki dosyanın Ana formunu çalıştırıp listview'den herhangi bir ürün seçiyorum. Stok Giriş veya stok çıkış butonuna basıyorum. Miktar bilgisini girdikten sonra kaydet diyorum. Yaklaşık 10 saniye donma yaşandıktan sonra işlem başarıyla gerçekleşiyor.

Donma sorununu azaltma veya çözme konusunda desteklerinizi rica ediyorum.

İyi çalışmalar dilerim

Ekli dosyalar

• Stok Takip Sistemi.xlsm
    310.5 KB · Gösterim: 6
Merhaba.Listview zaten yavaş olur.
En alttaki kod sizin ve o şekilde kullanmak gereksiz.
ilk kod gibi yaparsanız biraz hızlanır ve bir dahaki ekleyeceğim kod dizi ile olacak sanırım daha hızlı olur.
Tavsiyem tehmin ettiğim youtube kanalındaki döngülü boş satır bulma kodlarından vazgeçin bir üyede aynı devam ediyor sonra yavaş olmadan dert yanıyor insanlar :)
Kısaca ilk kod ile değiştirin.

C#:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

C#:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Giriş ve Çıkış kodlarına resimdeki application olanları ekleyin çok daha hızlı olması için.

Screenshot 2024-08-12 220032.png

Yada resimdeki sadece olanları ekleyin.
Hata durumları için en alttaki koda gitme koduda ekleyebilirsiniz.
Bu kodlar hesaplamayı el ile ve otomatik olarak ayarlar.

C#:

Son olarak resimdeki gibi tabloyu 1048562 satıra kadar çekmişsiniz.Bence bundan yavaşlama oluyor.
Kolay gelsin.

2.png

İlgilendiğiniz için çok teşekkür ediyorum sorun çözüldü hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde veriler listview'a yansıyor artık.

İyi çalışmalar dilerim.

Rica ederiz,kolay gelsin.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri