• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü VBA User Form Toolbox

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

KarıncaZ

Yeni Üye
Aldığı beğeni
326
Excel V
Office 2024 TR
Konu Sahibi
Merhaba.

Bu Kontrollerin ne olduğunu bilen var mı? Ben ilk defa görüyorum. Ekran resimlerindeki gibi işlevleri varsa mali konularla ilgilenenler için çok kullanışlı kontroller olabilir.
Bilen arkadaşlar bu kontrollerin nasıl eklendiğini varsa DLL dosyasını da paylaşırsa çok sevinirim.

FlexGridExplorer - Birleşik 2.jpg

FlexGridExplorer - Birleşik 1.jpg

Çözüm
FlexGrid'in mevcudiyeti excel sürümlerine göre farklılık gösterebilir veya yeni sürümlerde yer almaması kullanamayacağınız anlamına gelmez. Diğer excelde bulunmayan ActiveX denetimleri gibi ocx dosyasını yüklerseniz kullanabilirsiniz.
msflxgrd.ocx dosyasını download edebilir ve Başlat / Çalıştır yolu ile regsvr32 msflxgrd.ocx kodunu kullanarak yükleyebilirsiniz. FlexGrid kullanımına ilişkin videolarda bulabilirsiniz internette; doğrudan nasıl kullanabileceğinizi anlatan kaynak elimde var mı bilmiyorum arşivimi taramam lazım ancak unutmazsam ve fırsat bulabilirsem bakabilirim.
Merhaba.

Bu Kontrollerin ne olduğunu bilen var mı? Ben ilk defa görüyorum. Ekran resimlerindeki gibi işlevleri varsa mali konularla ilgilenenler için çok kullanışlı kontroller olabilir.
Bilen arkadaşlar bu kontrollerin nasıl eklendiğini varsa DLL dosyasını da paylaşırsa çok sevinirim.

Ekli dosyayı görüntüle 30415

Ekli dosyayı görüntüle 30416
Altaki imagelist olması gerek ve dll vs... gereknmiyor biliyorum.Diğerinide bilmiyorum.

VBA'da toolbox'da sağ tıklayınca görebileceğimiz "Additional Controls..." menüsünde açılan pencereden ulaşılabilir. Tam olarak işim düşmedikçe bir yerde gerekli denmedikçe ben de kullanmıyorum.

İlk işaretli (üstte) olan FlexGrid.VErileri tablo yapısında göstermeye yarar ancak editlemeye izin vermez. Satır yükseklikleri sütun genişlikleri gibi ayarları değiştirmenize izin veren ancak data değişikliği yapmanıza izin vermeyen yapılardır. Düzenleme ihtiyacı ile yerini ListView'a bırakmış eski bir denetimdir.
Diğeri ise ImageList. 32x32, 48x48, 64x64 gibi boyutlara sahip çok sayıda küçük resmi ve/veya ikonu tek bir liste içinde depolamak için kullanılır. Sadece resimleri depolar ve diğer kontrollerin bu resimleri kullanmasına olanak tanır. Örneğin ListView, FlexGrid, TreeView gibi kontrollerin Icons / SmallIcons özelliği ImageList'e bağlanmak suretiyle yardımcı denetim olarak kullanılıp bir öğeye ikon eklemek için ImageList'teki bir resim kullanılır.

Konu Sahibi
Yardımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.

Sayın atoykan yanıtınız için sağolun. FlexGrid artık yok mu, yoksa sadece yeni ofis sürümlerinde mi yok.
Firmalarda Hesap Planları kıvrımlı olduğu için yani Ana hesap Ara hesap Alt Hesap diye kümülatif toplamlar ile üst hesaplarda birleşen bir yapı. Görselden anladığım kadarıyla Excel sayfasında AltToplamlar yapısı gibi 1 e basınca ana hesaplar 2 ye basınca AraHesaplar 3 e basınca AltHesaplar görünebilir. Yani tam bizim işler için diyebilirim. Gerçi PivotTablolarıda bu amaçla kullana biliriz ama Form denetimi olarak ilgimi çekti doğrusu. Varsa elinizde geniş bir bilgi yönlendirirseniz memnun olurum.

ImageList. ide araştıracam. Her denetime resim eklemektense böyle bir nesne daha kullanışlı olacak gibi. Dosya boyutunu da düşürecektir.

İyi çalışmalar.

FlexGrid'in mevcudiyeti excel sürümlerine göre farklılık gösterebilir veya yeni sürümlerde yer almaması kullanamayacağınız anlamına gelmez. Diğer excelde bulunmayan ActiveX denetimleri gibi ocx dosyasını yüklerseniz kullanabilirsiniz.
msflxgrd.ocx dosyasını download edebilir ve Başlat / Çalıştır yolu ile regsvr32 msflxgrd.ocx kodunu kullanarak yükleyebilirsiniz. FlexGrid kullanımına ilişkin videolarda bulabilirsiniz internette; doğrudan nasıl kullanabileceğinizi anlatan kaynak elimde var mı bilmiyorum arşivimi taramam lazım ancak unutmazsam ve fırsat bulabilirsem bakabilirim.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri