• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü VBA Kod'a Ekleme Yapmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

nx2

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
4
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
Herkese iyi forumlar,
https://excelcozum.com/konu/belli-kriterlere-gore-stoktan-dusme.7648/#post-59450 bu konuyu açmıştım daha önce. Bu konuda istediğim şey 5 satır içindi. Aslında 5. satır ile 205. satır için yapmak istiyordum. Ama kendim kodu ekleyip başarabileceğimi düşündüm. Kodun başına;
  • Dim j As Integer ekledim.
  • For döngüsünün başına yeni bir for daha ekledim; For j = 5 To 205.
  • Mevcut If wsXXX.Range(hücreler(i) & "5").Value = "ü" Then komutunda bulunan "5" değerlerini j ile değiştirdim; If wsXXX.Range(hücreler(i) & j).Value = "ü" Then
  • En sona da Next j komutunu ekleyerek komutun çalışacağını düşündüm ama olmadı. Bir hata vermedi ancak kodları çalıştırması çok uzun sürdü. Yani makroyu çalıştır dediğimde 3-4 dakika rahat bekledim. Daha hızlı çalışması mümkün mü? Eklediğim kodların doğrusu nasıl olması lazımdı?

Dosyayı tekrar paylaşmadım çünkü forum linki üzerinde mevcut. Ayrıca kodlarda orada mevcut bir daha paylaşmam gerekirse paylaşabilirim.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

SNNAY siz yapmıştınız ilk kodu. Müsait olduğunuzda bakabilir misiniz?

Yaptığı işlem sayısı arttıkça sürenin artması normaldir. Her satır için çarpma toplama bölme işlemlerinin katlamalı arttığını düşünürsek 3-4 dk normal bir süre

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-ÖRNEK.xlsm
    35 KB · Gösterim: 3
Çözüm
Soruyu doğrumu anladım yanlış mı anladım epey tereddütde kaldım.
Muhtemelen doğru anladım diye düşünüyorum.
Dener misiniz.
Kolay gelsin.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ekli dosyalar

• ÖRNEK_nx2.xlsm
    32.8 KB · Gösterim: 3
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri