• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru vba Kod revizesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan abra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 1,598
  • Etiketler Etiketler
    makro revize

abra

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
Merhaba abiler Bana bir adet VBA makro kodu hakkında yardımcı olmanızı rica etsem
bu koda makroyu getireceği bilgilerin bulunduğu sayfadaki B ve D stununu da B yi En baştaki stuna D yi en Sondaki stuna getirmesini nasıl söyleyebiliriz
(Gerekli Excel dosyasınıda nasıl görünmesi gerektiğinide eke bıraktım )
Şimdidn Çok Teşekkürler
kod ;
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Ekli dosyalar

kodun yapmaya çalıştığı şey ne?
revize sayfasında B ve F sütunları boş ayrıca tablo2 sayfasıyla revize sayfası da uyuşmuyor
tablo2 de E sütunu boş mu olacak?

Son düzenleme:
ilgili sütunları silmek yerine en başa ve en sona aşağıdaki kodla eklemeyi dener misiniz
B sütununu en başa ekleme
HTML:
Kod:
D sütununu en sona ekleme
HTML:
Kod:

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Hocam Merhabalar Şimdi exceli tekrar revize edip paylaşacağım dün attığım excelin içerisi yanlışmış (doğru olan excelide silmişim :)) Buradaki makronun amacı bir Başka bir programa yapıştırılacak olan bilgilerin hazır hale gelmesi makro çalıştıktan sonra sadece her satır için kopyala yapıştır işlemi yapmak kalıyor bizlere şuan attığım excelden biraz daha mantığını kavrayabilirsiniz makro algoritması aşağıdaki gibidir
1- liste sayfasındaki kodlar Kısmına bizim asıl excellerimizde müşteri numaraları kodlarını Hep "I" stununda arar
2- Bulduğu müşteri kodunun altındaki bilgileri örneğin gönderdiğim excelde adı "Deneme844654" olan müşterinin bilgilerini şu şekilde sayfa 2 ye yazmaya başlamış
Tablo 1Tablo 2
A stununuB stununa
C stununuD stununa
I stununuF stununa
Daha sonra Tablo 2 deki B stununa gelen malzeme kodlarını büyükten küçüğe doğru sıralayıp mükerer olan kodlara renk veriyor
en sonunda ise alttaki bilgiler Hepsini çektikten sonra stun boyunca sarı çizgi çekiyor ve sarı çizginin ortasındaki kısmada bu işlemi hangi müşteri numarasını aldıysa onu yazıyor buraya kadar hepsini makro yapıyor benim ekletmek istediğim şey ise
Malzeme adı Bileşen adı ve bileşen ölçü birimleri kısımlarınıda Malzeme adını A Stununa G ve H stunlarınada Bileşen adı ve Bileşen ölçü birimleri Başlıklarının altındaki Hücreleri eklemek şimdiden Çok teşekkürler dünkü yanlış excel için kusura bakma hocam tekrardan halily

Ekli dosyalar

dün önerdiğim kodu denediniz mi?

aşağıdaki şekilde dener misiniz?
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
hocam merhabalar tekrardan konu çözümlendi olarak işaretlemiştim ama bugün itibari ile makroyu denediğimde revize ettiğimiz kısımlar yanlış geliyor sebebi ne olabilir

sayfaların yapısında değişiklik oldu mu?
son halini ekler misiniz?

Konu Sahibi
orjinal halini paylaşamam bazı şirket bilgileri içeriyor orjinal excel burada paylaşamam nasıl iletebilirim dosyayı

sizden tüm verileri istemiyorum asıl olan sayfa yapısının değişip değişmediği
ilgili sayfadaki özel verileri silip bir kaç satırlık sahte veri ekleyeceksiniz

Deneyiniz.

Ekli dosyalar

Geri