• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Vba ile veri tekrarını sağlama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

birsorumvar

Yeni Üye
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 2010 TR
Merhabalar dosyamda yapmak istediklerimi açıkladım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhabalar, ekli dosyayı inceleyiniz

Ekli dosyalar

Merhabalar, ekli dosyayı inceleyiniz
1685899323144.png
Oluşturduğum projede bazı eksiklikler mevcut. Bu konuda da yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Ben hesaplatmalarımı sağladım ve bunları pivota çektim. İstediğim 2 şey var bunları dosyamda belirttim.

Ekli dosyalar

Sayın birsorumvar
Ekteki dosyayı inceler misiniz?
1687009071337.png
Merhabalar düzenlediğiniz dosyanızda saatlerimi netleştirerek güncelleme yaptım.
Buna göre denk gelen sütunlarda en fazla 3 tane makine olmasını istiyorum.
-Yani bunu sağlaması için örnek fotoğrafta da görüldüğü üzere 5.06.2023 15:40 saatinde denk gelen 4 makine işinden en sonuncusunun 20 dakika olarak belirlediğim işlem süresini 5 dakika daha arttırarak ötelemek.
1687009411755.png
-Bu öteleme sürekli olmalı yani 2.resimdeki gibi örnek vericek olursam ben verilerimin saatini girdiğimde 2.sayfa olan saatleri hesaplama sayfasında aynı saate denk gelen 4. ve sonraki 2 işlemi 5dk 7.ve sonraki işlemleri 10dk ertelesin gibi bir mantık oluşuyor. Bir sütunda en fazla 3 işe izin vermeli . Umarım anlatabilmişimdir. Tekrar yardımlarınız için teşekkür ediyorum. Bunu excelde yapmak çok karışık gelmişti ama yardımlarınız ile projem çok kolaylaştı.

Ekli dosyalar

Hatalı hesaplama olan kısmı ve olması gereken doğrusunu belirtirseniz yeniden düzenleme yapılabilir.

Hatalı hesaplama olan kısmı ve olması gereken doğrusunu belirtirseniz yeniden düzenleme yapılabilir.
Dosyamın son halini ekte belirttim. Tam hali bu şekilde olacak. Boş bıraktığım sütundaki verilerde aynı şekilde direk gelicek pivotta gözüktüğü gibi. Ekstra bir şeye gerek yok. Kendi kodlarınızı bu dosyaya tekrar uyarlayabilirseniz çok sevinirim. 1687265225119.png
Ekran görüntüsü sizin attığınız dosyaya ait benim dosyamda bölüm diye bir sütun yoktu. Sanırım o yanlış hesaplamaya sebep oluyor.

Ekli dosyalar

Dosyamın son halini ekte belirttim. Tam hali bu şekilde olacak. Boş bıraktığım sütundaki verilerde aynı şekilde direk gelicek pivotta gözüktüğü gibi. Ekstra bir şeye gerek yok. Kendi kodlarınızı bu dosyaya tekrar uyarlayabilirseniz çok sevinirim. Ekli dosyayı görüntüle 18021
Ekran görüntüsü sizin attığınız dosyaya ait benim dosyamda bölüm diye bir sütun yoktu. Sanırım o yanlış hesaplamaya sebep oluyor.
1687282675617.png
Bir soru daha sormak istiyorum. Burda günleri filtrelemek mümkün mü acaba 5'ine tıklayıp 5tekileri 6'ya tıklayıp 6dakileri görmek istiyorum. Bu şekilde olunca çok uzun bir sayfa olduğu için bakarken zorlandım.

Bu konu aşağıdakinin devamı/aynısı ise #7 nolu mesajdaki dosyayı kontrol ettiniz mi?

Dosya
Tekrar indirip kontrol eder misiniz?
Verilerimi düzelttim ve hesaplama oldu. Yanlış hesaplıyor dediğim kısım 20 dakika olarak eklediğim ara süreden kaynaklanıyormuş o ortaya çıktı. 1687365752994.png
Örnek olarak 8.makine 1.iş 03:40 dk pişme süresi var.
1.baskıyı 08:00'de başlattı 11:40ta açarak aldı.
2.baskıyı 12:00de kapatarak başlattı ve 15:40ta açıp alması gerekiyor
3.baskıyı hazırlıkla birlikte 16:00'da başlatıp 19:40'da açması ve 20:00'de kapatması gerekiyor. Bu bütün işlemlerde geçerli oluyor.
Sorun şu ki ara süreyi eklediğimiz hesaplama eksik veriyor. 20 dakikayı eklemeyi nasıl düzeltebiliriz.

Bu konu aşağıdakinin devamı/aynısı ise #7 nolu mesajdaki dosyayı kontrol ettiniz mi?
Pivot görünümünden çıktığım için userx adlı kullanıcı ile ilerlettiğimiz dosya üzerinden devam ediyorum. Sizlere de tekrar teşekkür ederim emekleriniz için.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri