• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü vba ile veri aktarma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

kalibre101

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
10
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
merhabalar aşagıdaki kodda verilerimi c veya d sürücüsü içindeki istasyon kayıt dosyasının içine boş olan son satıra atıyorum
ufak bir düzeltmede yardıma ihtiyacım var dahaönce atılan verilerin K stununa aktarıldı yazdırıyorum
aktarıldı yazan satırı atmasını istemiyorum kodda düzeltme yapabilirmisiniz acaba
işin özü önceden aktardığım verileri aktarmasın sadece yeni eklediğim veriyi aktarsın teşekkür ederim
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Tam olarak hangi satırda aktarım yapıldığını anlayamadım ama bunun mantığını açıklayayım:

Satır satır for next döngüsüyle kontrol edilirken araya bir if sorgusu eklenmesi gerekir.

PHP:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Tam olarak hangi satırda aktarım yapıldığını anlayamadım ama bunun mantığını açıklayayım:

Satır satır for next döngüsüyle kontrol edilirken araya bir if sorgusu eklenmesi gerekir.

For i = 3 to son
if cells(i,"K") <> "Aktarıldı" Then
.... '(burada aktarımla ilgili kodlarınız olmalı)
end if
Next
Kardeşim sana zahmet benim koda ekleme yapabilirmisin ben çözemedim nereye nasıl ekleyeceğimi

Dener misiniz...
Aktarılan sayfaların 3. satırdan başladığını varsayarak tasarladım, değilse revize ederiz...
Kod:

Çözüm
Dener misiniz...
Aktarılan sayfaların 3. satırdan başladığını varsayarak tasarladım, değilse revize ederiz...
Kod:
Kardeşim ben şimdi dışarıdayım eve geçtiğimde deneyip size yazacağım çok tesekkür ederim

Dener misiniz...
Kod:
dosyam vba olan
buda hedef dosya
vba olan dosyamdaki istasyon kayıtlarını
KONYA KUZEY tm istasyon kayıtlarının içine atmasını istiyorum
atılan dosya daha önce atılmışşa bir daha atmasını istemiyorum
vba şifre = mert2008

be bu kodla sıkıntıyı çözdüm incelemek veya düzeltme yapmak isterseniz
Kod:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri