• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü VBA ile düşeyara/vlookup kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Asterix123

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 365 EN
Konu Sahibi
Merhaba,
Ekli dosyanın HGS sayfasına her defasında aylık 3.000 satır veri girişi yapılıyor.

Benim yapmak istediğim;
1. HGS sayfasında siyah ile highlight ettiğim başlıklara ait verileri manuel girişini yapıyorum.
2. Kırmızı renk ile highlight edilen satır başlıklığı olan boş hücrelerin Araçlar sayfasından ilgili plakaya ait verilerini çekerek bu alana yazmak
3. Son olarak L ve M sutunlarında K sutunundaki tarihin Ay ve Yıl bilgisini yazdırmak istiyorum.

2 ve 3. sorularım için Data sayfasından CO1:CW1 aralığındaki formülü kopyala yapıştır yapıyordum.
Ama veriler çok uzun satır olunca vba kasıyor.
Bunun daha pratik hızlı bir yolu var mı ?

Kısaca B ile G sütunlarındaki boşlukları bulup Araçlar sayfasından verileri çekerek bu alanlara yapıştırmak ve Ay ile Yıl bilgisini boş olan L ve M kolonlarına yazdırmak.

Şimdiden desteğiniz ve emeğiniz için teşekkür ederim.

iyi çalışmalar.

Çözüm
Son olarak iki dosya hazırladım.
Bunlarda tarih boşsa veri getirmeyecek.
Soru_Asterix123 (A sütun yada H_K sütun yada K sütun kopyalama ) bu dosyada A yada K:K kopyalanırsa veriler gelecek.
Diğerinde ise H:K kopyalama için.(Bunu tavsiye ederim A sütununa ilk önce veri kopyalamada boş çalışmaması için)
Kolay gelsin.
Konu Sahibi
Burdaki ve yeardaki target yerine hcr yazıp deneyin sanırım gözden kaçmış.Mobilden böyle vördüm.
Aynen dediğiniz gibi yapınca oldu, yıl içinde aynı sorun vardı orada da aynı değişikliği yapınca sorun kalmadı.

Ellerinize sağlık. Nasıl teşekkür etsem azdır.
Hakkınızı helal edin. :giggle:

Başka arkadaşların da faydalanması adına nihai dosyayı ve kodları ekliyorum.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Rica ederim.Akşam zaman bulunca hem dizi hemde gifteki kopyaladığınız gibi yapar eklerim alternatifler olarak.

En son tarih girme olayı için bu daha hızlı eğer önceki yavaşsa.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Son düzenleme:
Son olarak iki dosya hazırladım.
Bunlarda tarih boşsa veri getirmeyecek.
Soru_Asterix123 (A sütun yada H_K sütun yada K sütun kopyalama ) bu dosyada A yada K:K kopyalanırsa veriler gelecek.
Diğerinde ise H:K kopyalama için.(Bunu tavsiye ederim A sütununa ilk önce veri kopyalamada boş çalışmaması için)
Kolay gelsin.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri