• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü VBA formül karşılığı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Jeihunn

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2019 EN
Konuyu Başlatan
Selam, arkadaşlar Excelde yazdıgım formulun VBA karşılığını kod olarak yazmak istiyorum. Excelde veriler çok oldugu için her satırda formullerin hesaplama işlemi çok sürüyor Macroyla daha kısa zamanda hesaplamaları yapmak istiyorum.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Örnek dosya olmayınca ancak tahminen böyle oluyor.
Kodalrı deneyin oladıysa örnek ekleyin bence.
Kod dahada hızlanabilir ama dediğim gibi boşa kürek sallamamak lazım.

C#:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Söz konusu formülün hangi alana uygulandığını ,sayfada kaç dolu satır var vs. bilmeden olmaz.
Örnek dosya paylaşınız.

Söz konusu formülün hangi alana uygulandığını ,sayfada kaç dolu satır var vs. bilmeden olmaz.
Örnek dosya paylaşınız.
F sütununa uygulanıyor, 16000 dolu satır var. Ben formülü for next le yazdım. Amma satır sayısı çok fazla olduğu için hesaplaması çok uzun çekiyor. Normal excel formülüyle hesaplama daha kısa oluyor. Başka bir yolu varmı hesaplamayı kısaltıcak?

G4 deki G sütununda aranıyor.Mükerrer isr tekrar yazıyor değilse
F sütununa uygulanıyor, 16000 dolu satır var. Ben formülü for next le yazdım. Amma satır sayısı çok fazla olduğu için hesaplaması çok uzun çekiyor. Normal excel formülüyle hesaplama daha kısa oluyor. Başka bir yolu varmı hesaplamayı kısaltıcak?
2.Mesajdakini okur musunuz?Özellilkede sondakini.

Örnek dosya olmayınca ancak tahminen böyle oluyor.
Kodalrı deneyin oladıysa örnek ekleyin bence.
Kod dahada hızlanabilir ama dediğim gibi boşa kürek sallamamak lazım.

C#:

Çözüm
Konu çözüldü olarak değiştirildi lakin kilitlenmedi.Birkaç güne kadar kilitlenecektir.

Son düzenleme:
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri