• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Vba da tekrarlayan işlem yapmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

promise899

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba excel de fourier donusumu yapmak istiyorum. Menu seceneginden Veri cozumleme - fourier cozumlemesi secilerek islem yapılabiliyor.

Excel fourier donusumunu 2 nin katları kadar veri icin ve 2^1 den baslayarak 2^12 ye kadar (2,4,8....4096) veriye kadar yapıyor.

Benim elimde Vx icin 600000 Vy icin 600000 veri var . Excel maksumum 4096 veri icin izin verdiginden Vx icin minumum 600000 / 4096 = 146 kere yapmam gerekiyor. Vy icin de aynı sekilde. Bunu elle yapmadan VBA ile yapılabilir mi?

Ozet olarak paylastıgım excelde B2:B4097 arasında 1 defa fourier donusumunu yaptım. Buradan sonra 145 defa aynı sekilde donusum yapmasını istiyorum. D sutunu icinde aynı sekilde. Mumkunse verinin sonuna kadar gitsin. Tesekkurler.

Not: Dosya boyutu 4.2 mb oldugu icin ekleyemedim linkten indirebilirsiniz

Sayın promise899 fourier nedir nasıl çalışır bilgi sahibi değilim vereceğim adreste bir örnek yapıyorlar. Onu inceleyebilirsiniz. Eğer istediğiniz örnekteki gibi değilse siz tarif ederseniz yardımcı olmaya çalışırız.
link:

Sayın promise899 fourier nedir nasıl çalışır bilgi sahibi değilim vereceğim adreste bir örnek yapıyorlar. Onu inceleyebilirsiniz. Eğer istediğiniz örnekteki gibi değilse siz tarif ederseniz yardımcı olmaya çalışırız.
link:
O videoda Fourier in tanımlanması var. Veri çozumlemesi excel de bu işi yapıyor zaten. Video da istediğimi basitce anlattım aşağıdaki linkten bakabilirsiniz. 600000 yazmısım 180000 olacak sadece. Her islem 4095 artıyor.

aşağıdaki kodu dener misiniz?
son adıma kadar doğru hesaplıyor ama son adımda 2 nin katı olmadığından hata veriyor
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

son adıma kadar doğru hesaplıyor ama son adımda 2 nin katı olmadığından hata veriyor
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Hocam teşekkur ederim. Aynı işlemi C sutununu kullanarak D sutunu için de yapabilir miyiz? Bir de son adımda hata mesajı vermese ekranda bunu engelliyebilirsek cok iyi olur.

Son adımda sorun çıkmasının sebebi 2nin katı olmaması 2nin katı olan son basamak adımı bulunabilir ama fourier dönüşümünün mantığını anlayamadıgimdan bir adım öneremiyorum
C ve D içinse aynı mantık geçerli
A ve C deki sütun sayısı eşit mi?
2nin katı eğer sütun sayısından az ise bu sayıyı son sütun olarak atayabilir miyiz?

1 - A ve C sütunlarındaki satır sayısı her zaman eşit mi olacak?
2 - fourier dönüşümünü için bir formül var mı?
ben excel makro kaydediciyle ilgili dönüşümü yapıp ona döngü uyguladım eğer formül yoksa kullandığım döngüyü
önce 4096 sonra 2048..1024..512..256......2 gibi her defasında 2ye bölerek çalışan bir yapıya uyarlamaya çalışırım ama formül varsa daha kolay olabilir. en azından diziye aktararak daha hızlı hesaplanması sağlanabilir belki.

1 - excelin kendi makrosu kullanıldı
2 - A ve C sütunlarındaki verinin eşit sayıda olduğu varsayıldı
Kod:

Son düzenleme:
Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri