• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Vba da iki tarih arasını ürüne göre sıralama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Tugba

Yeni Üye
Aldığı beğeni
10
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar,

Excel de deneme yaptığım Hammadde ara bölümünde 2 tarih arasındaki kayırları listboxta göstermek istiyorum. Hammadde ismine göre aramayı yaptım fakat 2 tarih arasında arama yaptırtamadım. Hem yazılan hammadede ismindeki ürünleri 2 tarih arasında listelesin , hem de sadece 2 tarih arasındaki tüm ürünleri listelesin istiyorum. Dosyam ektedir. Bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Merhaba arkadaşlar,

Excel de deneme yaptığım Hammadde ara bölümünde 2 tarih arasındaki kayırları listboxta göstermek istiyorum. Hammadde ismine göre aramayı yaptım fakat 2 tarih arasında arama yaptırtamadım. Hem yazılan hammadede ismindeki ürünleri 2 tarih arasında listelesin , hem de sadece 2 tarih arasındaki tüm ürünleri listelesin istiyorum. Dosyam ektedir. Bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Dosyanızın özgün şeklini koruması önemli mi? yoksa değişiklik yapabilir miyiz? Duruma göre çözüm üretmeye çalışacağım.

Kontrol eder misiniz?

VisualBasic.gif

Tarih içinde büyükten küçüğe, küçükten büyüğe gibi bir sıralama var mıydı bilmiyorum ama öyle bir şey yapılacaksa query stringi üzerinde değişiklik yapmamız gerekecek. Ayrıca diğer başlıklar için de sıralama olacaksa query stringi üzerinde değişiklikler yapılması gerekir.

Konu Sahibi
Tarih içinde büyükten küçüğe, küçükten büyüğe gibi bir sıralama var mıydı bilmiyorum ama öyle bir şey yapılacaksa query stringi üzerinde değişiklik yapmamız gerekecek. Ayrıca diğer başlıklar için de sıralama olacaksa query stringi üzerinde değişiklikler yapılması gerekir.
Hammadde seçildiğinde de seçilmediğindede arama yaparken Bitiş Tarihi, Başlangıç tarihinden sonra olarak listelenmeli

Konu Sahibi
1665649488848.png
Tarih içerisinde arama yaparken gün ay kısmında ekrandaki gibi 05.08.2022 yazmama rağmen 08.05.2022 yi de gösteriyor. Ay gün durarlılığı saylamam için query string yapmam gerekecek sanırım değil mi?

Konu Sahibi
Hammadde seçildiğinde de seçilmediğindede arama yaparken Bitiş Tarihi, Başlangıç tarihinden sonra olarak listelenmeli
Üstteki mesajlarda ekran görüntüsü ile aramada çıkan hataları gösterdim. Sanırım query string ile çözülecek değil mi?

Günü ay, ayı gün olarak görüyor muhtemelen. Üzerinde çalışıp dönüş yapacağım.

Bir çok deneme yaptım fakat gün ve ay değerlerini hala birbiri ile değiştiriyor. Galiba ADODB kullanmadan bir çözüm arayacağız.

Konu Sahibi
Bir çok deneme yaptım fakat gün ve ay değerlerini hala birbiri ile değiştiriyor. Galiba ADODB kullanmadan bir çözüm arayacağız.
Evet ben de hala çözemedim. TextBox in içindeki değerin türünü çevirmek problemi çözebilir mi diye düşünüyorum ama bir kaç deneme yaptım hata alıyorum programda. Veri türünü dönüştüremedim maalesef.

Evet ben de hala çözemedim. TextBox in içindeki değerin türünü çevirmek problemi çözebilir mi diye düşünüyorum ama bir kaç deneme yaptım hata alıyorum programda. Veri türünü dönüştüremedim maalesef.
Excelde her tarih integer türünde tutulur normalde. Geçici sayfa açıp o sayfada sayıya çevirmeye çalıştım olmadı. Normalde çalışmaması için hiç bir sebep yok. Bu yöntem üzerinde çalışıyorum.

ADO olmadan klasik yöntemle denedim. Kontrol eder misiniz?

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri