• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Vb 6.0 ile Excel Dosyası yolunu tanımlama

onerem

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2013 EN
Konu Sahibi
Selam arkadaşlar.
Masaüstünde puantaj adlı klasörün içinde puantaj isimli excel dosyam var ve bu dosyayı veritabanı olarak kullanmak istiyorum.
Vb 6.0 da hazırladığım formlar aracılığı ile bu dosyaya nasıl kayıt yapabilirim ve çağırabilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Selam arkadaşlar.
Masaüstünde puantaj adlı klasörün içinde puantaj isimli excel dosyam var ve bu dosyayı veritabanı olarak kullanmak istiyorum.
Vb 6.0 da hazırladığım formlar aracılığı ile bu dosyaya nasıl kayıt yapabilirim ve çağırabilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Excel'i değil Access'i kullan.
Ama illa excel kullanacağım diyorsan varsa eğer kütüphaneyi yükleyeceksin ve sonra userformlara gerekli kodları yazarak bağlantıyı kuracaksın. Ama bu işler için genellikle Access kullanılır çünkü Excel belli bir zamandan sonra kasmaya başlar. Kasmasının sebebi ise kendi hafızasını kullanıyor olması.

Selam arkadaşlar.
Merhaba.
Kayıt yapma Ado ile sıkıntılı olabiliyor ama Ado ile kapalı dosyadan veri dosyayı açtırmadan veriler çekiliyor.Yada Ado harici open ile kapalı excel gizli açtırılıp kapatılır ve her işlem yapılabilinir güncelleme dahil.Tabii yazıldığı gibi bencede Access mantıklı geliyor böylece access olursa Ado ile her işlemi kolayca yapatsınızki zaten bolca konuşar mevcut.

Geri