• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru UYAP KOHA selenium kütüphanesi hk.

WGenzo

Yeni Üye
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 2016 TR
selenium kütüphanesiyle uğraşan hakim olan üstatlar bir kaç sorum olacak

1: )Şimdi elimizde kişilerin aldığı kitap listesi var bu kitapları uyap'a giriyoruz (ancak sistem çok geri)+ koha'ya giriyoruz (ikisi ayrı ) biz excele işlediğimiz verileri selenium kütüphanesi kullanılarak uyap'ta ilgili yerlere otomatik girerek kayıt ettirmek bir şey mümkün mü?

2: )öğrenci listesi var tc şifre bilgileri vs var diyelim herhangi bir sınavın sonuçları için bu listeden yine ilgili kısımlara girip sonucu pdf olarak kaydettirmek mümkün mü ?

Merhabalar uyap'a tarayıcıdan giriş ise yapmanız mümkün.
Uyap'ı uygulama olarak kullanıyorsanız java biçiminde selenium ile değilde normal makroyla olabileceğini düşünüyorum. İyi çalışmalar.

Merhabalar. Birebir uyap kullanıcısı olarak yazıyorum. Uyap'a dışarından müdahale kesinlikle mümkün değildir. Uyap java olarak kullanılıyor olsa bile java diline uygun selenium kütüphanesi kullansanız bile uyaptaki bulunan herhangi bir textboxa kesinlikle veri aktarımı yapamazsınız. Bunu ancak manuel olarak girebilirsiniz.

Tarayıcı üzerinden girilse bile uyap uygulama olarak açılmaktadır. Tarayıcı üzerinden çalışmamaktadır.

Ayrıca tarayıcı üzerinden bir başka yere kayıt yapabiliyorsanız isterseniz excel ile tarayıcıyı kullanarak yapabilirsiniz..

Mesela bende excel vba ile selenium kütüphanesi sayesinde makalelerde düzeltme veya güncelleme işlemlerini otomatik yapabiliyorum. Ama tarayıcı üzerinden olan işlemler için geçerli bu söylediğim..

her ne kadar işlem excelden kopyalayıp yapıştır olsa bile uyap buna müsaade etmiyor farz edelim bu işlem gün içinde manuel olarak excelden kopyala yapıştır zaten yapıyoruz bu açıdan yapılabileceğini düşünüyorum , 2. sorudaki ?

Merhabalar. Birebir uyap kullanıcısı olarak yazıyorum. Uyap'a dışarından müdahale kesinlikle mümkün değildir. Uyap java olarak kullanılıyor olsa bile java diline uygun selenium kütüphanesi kullansanız bile uyaptaki bulunan herhangi bir textboxa kesinlikle veri aktarımı yapamazsınız. Bunu ancak manuel olarak girebilirsiniz.

Tarayıcı üzerinden girilse bile uyap uygulama olarak açılmaktadır. Tarayıcı üzerinden çalışmamaktadır.

Ayrıca tarayıcı üzerinden bir başka yere kayıt yapabiliyorsanız isterseniz excel ile tarayıcıyı kullanarak yapabilirsiniz..

Mesela bende excel vba ile selenium kütüphanesi sayesinde makalelerde düzeltme veya güncelleme işlemlerini otomatik yapabiliyorum. Ama tarayıcı üzerinden olan işlemler için geçerli bu söylediğim..
Eğer durum böyleyse yapmanız mümkün değil. Tarayıcıda açma imkanı varsa yapılabilir diye düşünüyorum.

Geri