• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Üst Menüdeki Dosya, Giriş, Ekle.. Menüsünü Açma ve Kapatma

volki_112

Excel Dostu
Aldığı beğeni
354
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhabalar bildiğiniz gibi Excelde üstte Dosya - Giriş - Ekle ... menüleri var. Bu menü yazılarına çift tıklayınca menüler altındaki şeritler küçülüp büyüyor. Bu menüleri en son hangi konumda bıraktıysan exceli açtığında o konumda geliyor. Yani küçük ise küçük, büyük ise büyük geliyor.

Benim istediğim dosyamı her açtığımda küçük olarak gelmesi. Workbook_Open olayına hangi kodu yazmalıyım.

Alttaki resimlerde daha net anlaşılıyor. Benim istediğim dosyamın sağdaki resim gibi açılması her zaman

Ekli dosyalar

• Screenshot_56.png
    Screenshot_56.png
    78.2 KB · Gösterim: 9
  • Screenshot_57.png
    Screenshot_57.png
    33.2 KB · Gösterim: 9
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

Sorunuzu doğru ve tam anladıysam makroya gerek yok. Yanlış anladıysam ben makro bilmem. Makro bilen üstatlarımız yardımcı olacaktır.

Konu Sahibi
Sorunuzu doğru ve tam anladıysam makroya gerek yok. Yanlış anladıysam ben makro bilmem. Makro bilen üstatlarımız yardımcı olacaktır.
hocam dosya nasıl kapanırsa kapansın. açılışta küçük olarak gelmesini istiyorum. Alltaki kod satırı ile çözüme ulaştım.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Sizin farklı konulardaki çözümlerinize sık sık denk geliyorum. Formül konusunda baya iyisiniz. Benimde hiç makro bilgim yoktu. Şuanda da baştan sona belki bir kod yazamam ama Yapay zeka çıktıktan sonra bir çok makro yazdırdım yz ye. Yazdıra yazdıra makroları inceleye inceleye, yz ya burada ne demek istiyor niye bunu kullandın diye sora sora makro okumayı biraz öğrendim diyelim. Artık kodlar çok korkutucu gelmiyor. Kod yazmak eğlenceli iş. İlk adımı atmak isterseniz yapay zekalar ile başlangıç yapabilirsiniz. forumda makro sorularının çoğuna yz ile cevap veriyorum. bu sayede ben de makroları yazdıra yazdıra öğreniyorum bir çok şeyi. Tavsiye ederim size de

Geri