• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Userformda para birimi formatı toplama ve çıkarma işlemini bozuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

silenax

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba herkese kolay gelsin. Üstatlarım ekli dosyada textboxta para birimi formatını aynı anda çalıştıramadım. format normal rakam olursa toplama çıkarma işlemi çalışıyor ancak formatı para birimi yapınca işlemler bozuluyor.

Ekli dosyalar

• form_ornek.xlsm
    322.5 KB · Gösterim: 3
Yukarıda daha önce açtığınız konuda hatanın nereden kaynaklandığını belirtmiştim.
Bir sayıyı para formatına çevirince o artık metindir. Metinleri toplayamazsınız. Para formatında görünmesini istiyorsanız, tüm toplama, çıkartma işlemleri bitince, yapın.
Access de TextBox'larının böyle bir özelliği var ama Excel'de yok.

Örnek dosyada 1. Taksit Toplam Borçtan, diğer taksitleri Kalan Borçtan düşüyor.

Ekli dosyalar

• formatlı.xlsm
    321.8 KB · Gösterim: 1
Çözüm
Yukarıda daha önce açtığınız konuda hatanın nereden kaynaklandığını belirtmiştim.
Bir sayıyı para formatına çevirince o artık metindir. Metinleri toplayamazsınız. Para formatında görünmesini istiyorsanız, tüm toplama, çıkartma işlemleri bitince, yapın.
Access de TextBox'larının böyle bir özelliği var ama Excel'de yok.
Merhaba hocam teşekkür ederim ilginiz için, ancak nasıl yapacağımı bilmiyorum bir sürü yöntem denedim olmadı

İlginiz için teşekkür ederim ancak ben listboxtan çağırdığımda bu şekilde de hata veriyor yani excel sayfasına 1.200,00 TL olarak kayıt yaptığı için çağırdığında metin olarak algılıyor ve işlem yapmıyor

Üstadım verdiğin örneği uyguladım çalışıyor ancak ödeme kısmındaki textboxlara girilen değerleri silmek isteyince hata veriyor. Bakabilirmisiniz.

#3 deki dosyayı yeniledim.
Ben sadece listbox tıklama ve taksit miktarı giriş textbox olaylarını düzenledim

#3 deki dosyayı yeniledim.
Ben sadece listbox tıklama ve taksit miktarı giriş textbox olaylarını düzenledim
Üstadım rabbim seni darda koymasın işimi hallettin. günlerdir kimse yardımcı olmuyor. Bilmeyince basit bir şey bile zor işte.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri