• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü userform'a düşeyara ile veri çekme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 2013 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba,
Bir userform oluşturdum burada bir combobox1,textbox1 ve textbox2 var. Combobox1 ve textbox1'e değer girildiğinde bu ikisinin çarpılmasını ve textbox2'ye yazılmasını istiyorum. Bunun için yazdığım kodda hata alıyorum. Kod aşağıdaki gibi

C++:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Bunun dışında,

Excel sayfam da iki sütun veri içeriyor. Birinci sütun makinelerim, ikinci sütunum bu makinelerimin kapasitesi. İkinci sütunumda yer alan makine kapasiteleri textbox2'ye gelen çarpım değerinden yüzde 30-50 daha fazla ise bu makinelerin bana msgbox ile sütun1'den isimlerini alıp yazsın istiyorum

Bu dosyaya bakabilirseniz çok memnun olurum.

Ekli dosyalar

• Makine_kapasite.xlsm
    15.3 KB · Gösterim: 4
Merhaba,
Bir userform oluşturdum burada bir combobox1,textbox1 ve textbox2 var. Combobox1 ve textbox1'e değer girildiğinde bu ikisinin çarpılmasını ve textbox2'ye yazılmasını istiyorum. Bunun için yazdığım kodda hata alıyorum.

1646298330768.png

1 sorunuzun cevabı ektedir.

Ekli dosyalar

• Makine_kapasite.xlsm
    22 KB · Gösterim: 6
"Makine_kapasite" dosyasına bakıyorum doğrumudur?

ubak hocam 5 nolu mesajdaki dosyadan devam edelim lütfen. Değerde yazan sonucun sayfada %30 ile %50 fazlası değer varsa mesajbox olarak listelenecek anladığım kadarıyla.

ubak hocam 5 nolu mesajdaki dosyadan devam edelim lütfen. Değerde yazan sonucun sayfada %30 ile %50 fazlası değer varsa mesajbox olarak listelenecek anladığım kadarıyla.
Üstat İlayda Tanrıverdi 2 farklı mesajda 2 farklı dosya yüklemiş. İçerikler de benziyor. Ben hangisine bakmam gerektiğini anlayamadım. :)

Sayın İlayda Tanrıverdi, himmgarip Hocamın dosyasından devam ettim. Kodların içinde açıklama mevcut.
Deneyip kontrol eder misiniz?

Ekli dosyalar

• Makine_kapasite.xlsm
    22.6 KB · Gösterim: 14
Çözüm
Bir denem sonucu.makine1.jpg

Çok teşekkür ederim cevaplarınız ve yardımlarınız için. Kod açıklamalarını göremedim nasıl görebilirim?

Userform'a ait kodlara bakınız.

ALT + F11 ile VBA penceresini açınız.
Sol taraftaki sayfa modülleri ile standart modüllere çift tık ile içeriklerini görebilirsiniz.
UserForm kodları görmek için sol taraftan klasör görünümlü olan Forms nesnesini açınız.
Userform ismine sağ tık sonra View Code seçiniz.

Userform'u visual basic bölümünde göremiyorum. Bu nedenle yalnızca worksheet bölümündeki kodu görüntüleyebiliyorum. Kodların görselini ekleyebilir misiniz? Tekrar yapıp öğrenmek istiyorum.

İşaretlediğim yerde klasör simgesine çift tık.
Açılınca içinde o dosyada bulunan UserformLarın isimlerini görürsünüz.
Bu dosyada Hesapla. Userform ismine sağ tık sonra ilk sırada olan View Code seçiniz.

kod1.jpg

Kod düzenleme ekranında bir satırın başına ' ekleseneiz VBA o satırı yorum satırı olarak görür ve kod olarak çalıştırmaz.
Yeşil satırların altında If ve End If arasında çalışan 1 satır kod var. Üstte sıraladığım şartlardan kullanmak istediğiniz satırın başındaki KESME işaretini silip diğer IF satır başına KESME ekleyin

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri