• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Userform veri aktarma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

askan

Destek Ekibi
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
2,393
Excel V
Office 365 TR
Konuyu Başlatan
Yapılmak istenenler 1 nolu sayfada anlatılmıştır. Yardımlarınızı rica ediyorum.

Ekli dosyalar

• OCAK AYI _V2.xlsm
    263.9 KB · Gösterim: 8
Çözüm
Yazdığınız kod doğru ama son dolu satır numarasını alırken dikkat etmeniz gereken nokta, sayfaların altında düzenleyen bilgisi gibi veriler var.
Son dolu satır numarası için aşağıda veri olmayan bir sütun seçmek gerekir.

Yazdığınız kod içinde, gelir kısmı için gerekli değişiklikleri yaptım kod çalışıyor.
Değiştirdiğim satırları da belirttim.
Gider kısmı için de uygun olan sütundan son dolu satır numarası alıp işlem yapabilirsiniz.

Rich (BB code):
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Yazdığınız kod doğru ama son dolu satır numarasını alırken dikkat etmeniz gereken nokta, sayfaların altında düzenleyen bilgisi gibi veriler var.

Yazdığınız kod içinde, gelir kısmı için gerekli değişiklikleri yaptım kod çalışıyor.
Gider kısmı için de uygun olan sütundan son dolu satır numarası alıp işlem yapabilirsiniz.

Rich (BB code):
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Çözüm
Mesaj düzenleme süresi dolduğu için üstteki mesaja ekleyemedim.

Modül1 deki Form_Doldur kodlarını döngü ile yapabilirsiniz.
C-like:

Mesaj düzenleme süresi dolduğu için üstteki mesaja ekleyemedim.

Modül1 deki Form_Doldur kodlarını döngü ile yapabilirsiniz.
C-like:
Teşekkür ediyorum. Bilgisayar başına geçince kontrol edeceğim.

Rich (BB code):

Giderler sayfasında son satırı birtürlü bulduramıyorum. Sorun nedir acaba dosyaya göre?

Giderler sayfasında B, C, F ve H sütunlarında sabit veri olduğu için son dolu satır numarası alırken bu sütunların kullanılması uygun olmaz. Bu sayfa için D ve E sütunlarının altında kayıt yok.
Bu nedenle ss2 = Sheets("GİDERLER").Range("H" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1 satırındaki H harfini E harfi ile değiştirip kullanabilirsiniz.

Giderler sayfasında B, C, F ve H sütunlarında sabit veri olduğu için son dolu satır numarası alırken bu sütunların kullanılması uygun olmaz. Bu sayfa için D ve E sütunlarının altında kayıt yok.
Bu nedenle ss2 = Sheets("GİDERLER").Range("H" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1 satırındaki H harfini E harfi ile değiştirip kullanabilirsiniz.
Teşekür ediyorum Alparslan Bey, Böyle basit bir olay için takılıp duruyorum. Aklıma bu tür durumlarda lisedeki Matematik hocamın sözü gelir: 'Matematiğin çok iyi ama 4 işlemi bilmiyorsun.'

Rica ederim, benimde matematiğim iyi olsa güzel olurdu. :)

Alparslan Bey, yine bir sorun oluştu. Ekteki dosyayı bir çalıştırın. 1 Kişi de girdiğim verilere bakın. Form açıkken önce gelir giriyorum 1. kişiye daha sonra formu kapatmadan gider giriyorum aynı kişiye. Gider girdiğim anda Kişi kartında tutar kısımlarını siliyor. Ben bulamadım birde siz göz gezdirir misiniz lütfen !

Ekli dosyalar

• OCAK AYI _V3.xlsm
    268 KB · Gösterim: 0
Alparslan Bey, yine bir sorun oluştu. Ekteki dosyayı bir çalıştırın. 1 Kişi de girdiğim verilere bakın. Form açıkken önce gelir giriyorum 1. kişiye daha sonra formu kapatmadan gider giriyorum aynı kişiye. Gider girdiğim anda Kişi kartında tutar kısımlarını siliyor. Ben bulamadım birde siz göz gezdirir misiniz lütfen !
Yukardaki problemi buldum kopyala yapıştırma problrmiymiş. Dikkate almayınız!

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri