• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Userform Üzerinden Kaydetmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hsn55

Yeni Üye
Aldığı beğeni
125
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Ekli dosyada Userform1 üzerinden Dava No,Adı-soyadı,Baba adı ve mahkeme bilgilerini girip kaydet butonuna bastığımda veriler kayıtlar sayfasına kayıt yapılıyor. Makroyu kendi dosya uyarladım .Fakat bir yerde yanlışlık var bir türlü bulamadım. Userform1 de Textbox1 e kayıtlar sayfasında var olan aynı takip numarası var ise "Önceden kayıt yapılmış Güncellensin mi? diye uyarı vermesi gerekirken ,vermeyerek aynı kayıttan tekrar yeni bir kayıt yapıyor. Oysa olmayan bir dava numarası girdiğim zaman "Yeni bir kayıt yapmak istiyor musunuz? evet/hayır seçeneği gelmesi gerekiyordu. İlgili makroyu bu şekilde revize eder misiniz ?

Ekli dosyada Userform1 üzerinden Dava No,Adı-soyadı,Baba adı ve mahkeme bilgilerini girip kaydet butonuna bastığımda veriler kayıtlar sayfasına kayıt yapılıyor. Makroyu kendi dosya uyarladım .Fakat bir yerde yanlışlık var bir türlü bulamadım. Userform1 de Textbox1 e kayıtlar sayfasında var olan aynı takip numarası var ise "Önceden kayıt yapılmış Güncellensin mi? diye uyarı vermesi gerekirken ,vermeyerek aynı kayıttan tekrar yeni bir kayıt yapıyor. Oysa olmayan bir dava numarası girdiğim zaman "Yeni bir kayıt yapmak istiyor musunuz? evet/hayır seçeneği gelmesi gerekiyordu. İlgili makroyu bu şekilde revize eder misiniz ?
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
bu şekilde deneyin düzeliyor mu?

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Pardon şöyle deneyin bende düzeldi ama

Hocam dava noyu herhalde 1-2-3 gibi sayı girmeyeceksiniz bildiğim kadarıyla 2. sütunu sayı algıladığı(textbox1 içi metindir) için kaçıncı fonksiyonu bulmuyor.
Ancak örnekteki gibi girerseniz 1/200 gibi(ki böyle giriyorsunuz sanırım) makro çalışıyor.

Rica ederiz.
Bu arada yinede yazayım ilk sütuna sıra no ekleniyor sizin koda göve askan abeyin koda göre son satırdakinin bir fazlası yazılıyor benim verdiğimde ise ilk sütundaki sayıların en büyüğünün bir fazlası yazılıyor.
Silme kodu eklerseniz normalde bişey olmaz ama mesela 1,2,4 gibi olabiilir 3 silinirse.Onun için toplu numara ekleme kodları var onlarıda ekleyebilirsiniz satır silmede.Konu unuttum ama autofill yada daha iyisi vardı o eklenebilir.Menülerde seri olması gerek onun kodları.Mobilden bulursam eklerim

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri