• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Userform üzerindeki seçili başlıkları yazdırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

talip21

Bronz Üye
Aldığı beğeni
196
Excel V
Office 2019 TR
Hayırlı akşamlar sayın hocalarım.
Ekli dosyada userform üzerinde bulunan yazdır butonuna tıkladığımda açılan yazdır userformunda bulunan checboxlardan seçili olanları yazdırmak istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Çözüm
1 - öncelikle userform'a frame1 adında bir çerçeve ekleyip seçim yapılacak tüm checkboxları çerçevenin içine taşıyın
2 - gerekli alanları sütun noya göre ekleyin
3 - useformdaki yazdır düğmesinin kodunu aşağıdaki kodla değiştirin
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.
Farklı bir versiyon gönderiyorum bence daha kullanışlı incele dönüş yap.
Hocam hayırlı akşamlar. Hocam çok kullanışlı. Ama bir sorun var arada satır atlaması olunca sorun oluyor. Örneğin sadece S.No, T.C Ad soyad ve H sutunundaki öğrenim bilgisi çıktısını alacağım o zaman nasıl olacak.

ek bir sayfa oluşturup o sayfayı yazdırmak sıkıntı yaratır mı?

aşağıdaki kod işinize yarayabilir
çok önemli Not : checkbox isimleri GÖREV BİLGİLERİ sayfasındaki sütun nolara göre verilmeli
mesela Sıra No alanı ilgili sayfanın 1. sütunundaysa ilgili checkbox ismi CheckBox1 olmalı
Görevli Olduğu Birim alanı ilgili sayfanın 9. sütunundaysa ilgili checkbox ismi CheckBox9 olmalı
yoksa sorun çıkar
yazdır userformundaki kod
HTML:
Kod:

Ekli dosyalar

aşağıdaki kod işinize yarayabilir
çok önemli Not : checkbox isimleri GÖREV BİLGİLERİ sayfasındaki sütun nolara göre verilmeli
mesela Sıra No alanı ilgili sayfanın 1. sütunundaysa ilgili checkbox ismi CheckBox1 olmalı
Görevli Olduğu Birim alanı ilgili sayfanın 9. sütunundaysa ilgili checkbox ismi CheckBox9 olmalı
yoksa sorun çıkar
yazdır userformundaki kod
HTML:
Kod:
Hocam merhaba emeğinize bilginize sağlık. Hakkınızı helal edin sizi yoruyorum. Süper olmuş hocam.
yoksa sorun çıkar. Notunu eklemişsiniz.
Hocam farz etki 16. satırdaki cep telefonunu yazdır butonuna aktarmak istiyorum. CheckBox16 ekleyeceğim. Kodda hangi düzenlemeleri yapacağım. Az önce denedim ( If Controls("CheckBox" & x).Value ) hata verdi.

kusura bakmayın orada süreklilik olduğunu düşündüğüm için ek uyarıyı yapmak hiç aklıma gelmedi
orada checkboxların arasında
For x = 1 To 11
If Controls("CheckBox" & x).Value = True Then xAlan = xAlan & ",[F" & x & "]": xWidth = xWidth & "," & x
Next x
kodu ile dolaşıyor siz 16 yı eklediğinizde eğer arada 12, 13 gibi checboxlar yoksa hata verir
şöyle bir değişiklik yapılabilir sorguya ait tüm onay kutuları çerçeveye alınıp öyle kontrol edilebilir

kusura bakmayın orada süreklilik olduğunu düşündüğüm için ek uyarıyı yapmak hiç aklıma gelmedi
orada checkboxların arasında
For x = 1 To 11
If Controls("CheckBox" & x).Value = True Then xAlan = xAlan & ",[F" & x & "]": xWidth = xWidth & "," & x
Next x
kodu ile dolaşıyor siz 16 yı eklediğinizde eğer arada 12, 13 gibi checboxlar yoksa hata verir
şöyle bir değişiklik yapılabilir sorguya ait tüm onay kutuları çerçeveye alınıp öyle kontrol edilebilir
Hocam o zaman sorguya alınacak tüm CheckBoxları userform üzerine ekliyeyim. Ondan sonra size dönüş yaparım.

1 - öncelikle userform'a frame1 adında bir çerçeve ekleyip seçim yapılacak tüm checkboxları çerçevenin içine taşıyın
HTML:
Kod:

Çözüm
HTML:
Kod:
Tamam hocam.

alan seçimi için kullanılacak tüm chehckboxlar çerçeve/frame1 içinde olmalı

Sayın Halily hocama çok teşekkür ediyorum. Yardımseverliğinden, konulara yaklaşımından, çözüme gidiş ve uyarılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Konu çözülmüştür.

Rica ederim
İyi çalışmalar)

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri