talip21
Bronz Üye
- Aldığı beğeni
- 196
- Excel V
- Office 2019 TR
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Hocam hayırlı akşamlar. Hocam çok kullanışlı. Ama bir sorun var arada satır atlaması olunca sorun oluyor. Örneğin sadece S.No, T.C Ad soyad ve H sutunundaki öğrenim bilgisi çıktısını alacağım o zaman nasıl olacak.Farklı bir versiyon gönderiyorum bence daha kullanışlı incele dönüş yap.
Merhaba hocam hayır hocam olur.ek bir sayfa oluşturup o sayfayı yazdırmak sıkıntı yaratır mı?
Hocam merhaba emeğinize bilginize sağlık. Hakkınızı helal edin sizi yoruyorum. Süper olmuş hocam.aşağıdaki kod işinize yarayabilir
çok önemli Not : checkbox isimleri GÖREV BİLGİLERİ sayfasındaki sütun nolara göre verilmeli
mesela Sıra No alanı ilgili sayfanın 1. sütunundaysa ilgili checkbox ismi CheckBox1 olmalı
Görevli Olduğu Birim alanı ilgili sayfanın 9. sütunundaysa ilgili checkbox ismi CheckBox9 olmalı
yoksa sorun çıkar
yazdır userformundaki kod
HTML:
Hocam o zaman sorguya alınacak tüm CheckBoxları userform üzerine ekliyeyim. Ondan sonra size dönüş yaparım.kusura bakmayın orada süreklilik olduğunu düşündüğüm için ek uyarıyı yapmak hiç aklıma gelmedi
orada checkboxların arasında
For x = 1 To 11
If Controls("CheckBox" & x).Value = True Then xAlan = xAlan & ",[F" & x & "]": xWidth = xWidth & "," & x
Next x
kodu ile dolaşıyor siz 16 yı eklediğinizde eğer arada 12, 13 gibi checboxlar yoksa hata verir
şöyle bir değişiklik yapılabilir sorguya ait tüm onay kutuları çerçeveye alınıp öyle kontrol edilebilir
Tamam hocam.1 - öncelikle userform'a frame1 adında bir çerçeve ekleyip seçim yapılacak tüm checkboxları çerçevenin içine taşıyın
2 - gerekli alanları sütun noya göre ekleyin
3 - useformdaki yazdır düğmesinin kodunu aşağıdaki kodla değiştirin
HTML:
Hocam dediğiniz yoldan tüm işlemleri yaptım. Şu an bir sorun gözükmüyor. Yine bir kaç denem yapacağım size dönerim inşallah.alan seçimi için kullanılacak tüm chehckboxlar çerçeve/frame1 içinde olmalı