• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Userform textboxlarında ki sayılarda ondalık sorunu hk

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ERKAN YILMAZ

Yeni Üye
Aldığı beğeni
144
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba Hocam,

Ondalık sistemleri ile ilgili sorunumuz devam etmekte olduğu için bu başlık altında yeni bir konu açma gereği duydum. 😂

Son gönderdiğin dosyayı inceledim kendi şahsi bilgisayarımda ve iş yerimde ki ofisimde denedim ayrıca excel ayarlarının ekran görüntüsünde ki gibi normal olduğu halde 2 nolu ekran görüntüsünde de görüldüğü gibi ürünleri çağırdığım zaman çok saçma sayılar çıkmaya başladı sebebini anlamadım.

Şu sorunu bir türlü aşamadık 😂

Envanter fiyatlarını tekrar güncelledim. Ve sorun gözükmüyor. Güncel dosya ekte'dir.

Konuyla ilgili desteğini rica ederim.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Erkan Bey tekrar merhabalar,
Kendimi yel değirmenlerine karşı savaşan Don Kişot gibi hissediyorum, zira dosyada herhangi bir hata almıyorum ben. Farklı 3 adet bilgisayarda denedim, yine de sizdeki gibi bir hata göremedim. Bu durumda görünmez hataları gidermeye çalışıyorum. Acaba problem ne ki diye tahmin yürütüyorum.

Öncelikle excelde kullandığımız ondalık ayraç (virgül) vba da ondalık ayraç (nokta) olarak kullanılıyor. Dolayısıyla şayet çok gerekli değilse virgül kullanımından vaz geçin. İkincisi binlik ayracı, bunu da algılayamıyor vba. Ben Hane isminde bir fonksiyon yazmıştım dosyanızın içeriğine. O fonksiyon yazım hatalarına karşı bir nevi koruma oluşturuyor.

Örneğin siz excelde 123,123,123.12 şeklinde bir sayı kullandıysanız;
Fonksiyon onu önce 123123123.12 haline getirip
Daha sonra sayı formatına alıyor ki textboxlarda herhangi bir hata oluşmasın.
Denemelerimde de gayet düzgün çalıştığını gözlemledim.
Şöyle ki;
123 123 123 123,12 şeklindeki bir ifadeyi,
Yine aynı fonksiyon 123123123123,12 haline getirip daha sonra da 123123123123.12 şeklinde double sayı türün çevirip geri gönderiyor.

Yani ne yaparsam yapayım sizdeki hatayı aldıramadım ben bu dosyaya?
Hatta 123,123,123,123,12 şeklinde bir stringi bile 123123123123.12 ye çeviriyor.

Size tavsiyem breakpoint oluşturup her bir adımı F8 ile tek tek yürütüp, nerede hatalı değer aldığınızı gözlemlemeniz yönünde olacak.
Ben yine de dosya üzerinde tahminsel olarak sorunları gidermeye çalıştım! Umarım faydası olur.

Konu Sahibi
Merhaba,

Şu anda son gönderilmiş olan dosyayla ilgili şöyle bir sorun yaşamaktayım, kendi şahsi ve iş yerinde ki bilgisayarımda dahil olmak üzere, sistem ayırıcılarında binlik ayırıcısını "." nokta yapıp yada sistem ayırıcılarını kullan diyip kayıt etmeme rağmen bu dosyayı açtığımda 1 nolu ekran görüntüsünde görüldüğü gibi binlik ayırıcısını kaldırıyor ama başka dosya açtığım zaman 2 nolu ekran görüntüsünde de görüldüğü gibi normal, buna bağlı olarak 3 nolu ekran görüntüsünde de görüldüğü üzere rakamlar ondalık ayırıcısı olmadan geliyor.

Desteklerinizi rica ederim.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Dosya bende açılmıyor o yüzden konuyla ilgili pek fikrim yok ama

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
şu satırda bulunan format işi bozuyor olabilir mi?

Çözüm
Konu Sahibi
Merhaba,

Ondalık sistemiyle ilgili sorunumuz sayın arschimet hocamız sayesinde çok şükür çözüldü. Emeklerine sağlık çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri