• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Userform resim hakkında.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

erdem dağ

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
14
Excel V
Office 2007 TR
Konuyu Başlatan
Değerli abilerim merhabalar :)
Forumda baktım örnekleri var userforma resim çağırmanın ancak yapmaya çalıştığım şey resim numarası yanlış ise yada yok ise ımage alanında resim olmasın çabasındayım. Aşağıdaki kodu internette arayıp bişeyler yapmaya çalıştım çalılşıyor ama olmayan resim numarası girdiğimde mevcut resim halen kalıyor; illaki doğru resim no girilince resim değişiyor.

Yardımnızı saygılarımla rica eder iyi günler dilerim.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ekli dosyalar

• RESİM_BAK.xlsm
    14.4 KB · Gösterim: 2
Değerli abilerim merhabalar :)
Forumda baktım örnekleri var userforma resim çağırmanın ancak yapmaya çalıştığım şey resim numarası yanlış ise yada yok ise ımage alanında resim olmasın çabasındayım. Aşağıdaki kodu internette arayıp bişeyler yapmaya çalıştım çalılşıyor ama olmayan resim numarası girdiğimde mevcut resim halen kalıyor; illaki doğru resim no girilince resim değişiyor.

Yardımnızı saygılarımla rica eder iyi günler dilerim.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Deneyiniz;

Kod:

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-RESİM_BAK.xlsm
    14.6 KB · Gösterim: 1
Uyarı vermiyor ama önceki resmi siliyor, Change olayı bu işlerde netameli iş, uyarı verdirmeye kalkılırsa tam dosya adı bulanana kadar her tuş vuruluşunda uyarı verir.
Kod:

Son düzenleme:
Çözüm
Deneyiniz;

Kod:
Merhaba değerli abim SNNAY Abi istediğim tamda bu süper olmuş llerinize sağlık. Abi sadece şöyle bi durum var; 3 haneli bir kod girerken süreki msgbox bulunamadı uyarısi veriyor, bunun için yapılacak bişey mümkünse ricam sayın abim size zahmet. bunun dışında abi süper olmuş ellerinize sağlık abi.

tüm resim adları 3 haneli ise uyarı verile bilinir.
Kod:

yukarıdaki önerilermdeki dosyaYolu nu sizin yolunuza uygun hale getirdim.

tüm resim adları 3 haneli ise uyarı verile bilinir.
Kod:
Merhaba Sayın Ali abim. Abi resim numaraları hane sayısı değişiyor abi. teşekkür ederim kodları oldu ancak olmayan resim kodu girildimi yada resim olmayan kod girildimi resim silinmedi abim.

Merhaba değerli abim SNNAY Abi istediğim tamda bu süper olmuş llerinize sağlık. Abi sadece şöyle bi durum var; 3 haneli bir kod girerken süreki msgbox bulunamadı uyarısi veriyor, bunun için yapılacak bişey mümkünse ricam sayın abim size zahmet. bunun dışında abi süper olmuş ellerinize sağlık abi.
Resim nosu girdiğinizde change olayı tetiklenir ve textbox ile eşleşmişse resim gösterilir. sizin istediğiniz olayda birden fazla veri girişi olduğu için bu olay tekrarlanır fakat bir buton yardımı ile txtbox a girilen verinin tamamı yazıldığında butona tıklanarak resimler getirtilebilir.

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-RESİM_BAK.xlsm
    15 KB · Gösterim: 2
Hane sayısı değişiyorsa #5 mesajdaki kodları kullanın uyarı verme konusu sorunlu.
Button kullanın yada form yüklenirken "D:\ERDEM\Media\ klasöründeki dosya isimleri bir listbox a gelsin oradan seçim yapın.

Deneyiniz;

Kod:
abi resim kodu yoksa olansatırı
Resim nosu girdiğinizde change olayı tetiklenir ve textbox ile eşleşmişse resim gösterilir. sizin istediğiniz olayda birden fazla veri girişi olduğu için bu olay tekrarlanır fakat bir buton yardımı ile txtbox a girilen verinin tamamı yazıldığında butona tıklanarak resimler getirtilebilir.
abi çok çok teşekkür ederim. bu metod benim fazla fazla işime yarar. Selamlar, saygılar ve sevgiler abi :)

Değerli ustalarım hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve saygılarımı sevgilerimi sunuyorum.
Çözüm olarak ise her bir öneri benim için ayrı bir çözüm bir çözüm niteliği. tüm çözümleri kendimce harmanlayıp ilerlerim ve fazla fazla işimi görecektir . kalın sağlıcakla :)

Veya bekleme süresi ilave ederiz. textbox a girilen verinin aranması için 3 sn bekleme süresi koyduk.

Ekli dosyalar

• RESİM_BAK.xlsm
    18 KB · Gösterim: 0
Userform'a TextBox yerine ListBox ekleyin, en sorunsuz yol budur.
Kod:

Uyarı vermiyor ama önceki resmi siliyor, Change olayı bu işlerde netameli iş, uyarı verdirmeye kalkılırsa tam dosya adı bulanana kadar her tuş vuruluşunda uyarı verir.
Kod:
abi süper olmuş tam istediğim usul abi :) ellerine sağlık abim :)

Kod:
abi harika olmuş ellerine sağlık süper. bunu kullanırım abi :)

değerli abilerim ustalarım hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Ali Cimri abimin 3 nolu mesajında olan usulu kullancam ve diğer usul ve metodlarıda kendimce harmanlayıp kullanacam ve çok çok işime yarayacaklar verdiğiniz usul ve kodlar.

Değerli abilerim; hepinizi seviyorum. Sizlere sabaha kadar teşekkür etsem azdır :)

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri