• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Userform Kayıt Düzenle ve Sil

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mukoli

Yeni Üye
Aldığı beğeni
18
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Ekteki dosyada rapor kısmında kayıtlar sayfasındaki bilgileri listboxa alıyor. Burda yapmak istediğim seçtiğim kişinin kayıtını silmek ve düzenlemek .
İkinci yapmak istediğim izin giriş userfom var izin girişi yaptıgım personelin mükerrer giriş olmaması için izin başlangıç ve bitiş tarihi kontrol ederek eğer varsa aynı tarih uyarı vermesi sağlanabilirmi. Teşekkür ediyorum şimdiden

Çözüm
Rica ederiz.
ilk dosyanızda silme ve güncelleme butonları göremedim.
Bir buton ekleyip alttaki kodu ekleyin adı CommandButton2 olmalı yada ayarlarsınız.
Ayrıca güncelleme için textboxlar olacak ve listboxa tıklayınca textboxlara veriler gelecek ve textboxlara ne yazarsanız onlar güncellenecek.

.Cells(a, 5).Value = CDate(Me.TextBox1.Value)
.Cells(a, 5).NumberFormat = "dd.mm.yyyy"

Texbox1 ekleyin ve oraya tarih girilecek.Ben yolu gösterdim abey.

Tarih için örnek olarak yukardaki gibi yaptım diğerlerini siz devam edin örneğe göre ayrıca kodu denemedim.

HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Konu Sahibi
Yardımcı olan olursa cok sevinirim burdaki üstadların sayesinde kaç gündür hiç bir sorum cevapsız kalmadı teşekkür ederim onlara

Anladığım kadarı ile isteklerini düzenledim kontrol et dönüş yap. Tablo özelliğini bozdum çünkü kodlarım çalışmadı.

Konu Sahibi
Yusuf hocam inceledim tabloyu bozdugunuz için orjinal dosyama uyarlamakta sıkıntı çekicem gibi ve mükerrer giriş başka personel eklerken aynı tarihte yine hata veriyor.
Aslında orjinal dosyayı bozmadan sadece eklemeler yapılamazmı

HTML:
CSS:
Mükerrer kayıt kodunu bu kodla değiştir. Orjinal dosyayı bozmadan sadece silmeyi yaptım ancak güncelleme olmadığı için bozmuştum.

Konu Sahibi
Hocam ozaman sadece silme olsun sizden ricam güncelleme kalsın birde üsteki mükerrer kod çalışmadı yine ama

metin = vbNullString: say = 0
If ListBox1.ListIndex < 0 Then MsgBox "SİLİNECEK VERİYİ SEÇİNİZ...", vbOKOnly + vbInformation, "SEÇ": Exit Sub

silme1 = MsgBox("SEÇİLİ VERİ SİLİNECEKTİR...", vbYesNo, "DİKKAT")
If silme1 = vbNo Then Exit Sub

For ii = 0 To Me.ListBox1.ColumnCount - 1
If ii = 1 Then
metin = metin & Format(Me.ListBox1.List(Me.ListBox1.ListIndex, ii), "dd.mm.yyyy") & "||"
Else
metin = metin & Me.ListBox1.List(Me.ListBox1.ListIndex, ii) & "||"
End If
Next

With ThisWorkbook.Sheets("KAYITLAR")
For a = 3 To .Range("B" & Rows.Count).End(3).Row
If Join(Application.Transpose(Application.Transpose(.Range("B" & a & ":H" & a).Value)), "||") = _
Mid(metin, 1, Len(metin) - 2) Then .Rows(a).Delete: say = 1: Exit For
Next
End With
If say > 0 Then
MsgBox "SEÇİLİ VERİ SİLİNDİ...", vbOKOnly + vbInformation, "SİLME"

Else
MsgBox "SİLME BAŞARISIZ", vbCritical
End If
Sil kodu olarak bunu kullan.

Konu Sahibi
Hocam silme kodunu ekledim bir sorun yok ama benim tablomda id kısmı yok eklemem gerekirmi

Konu Sahibi
Hocam 3 adet silmeyi denedim listbox bozuldu ve bu satırda hata verdi
metin = metin & Me.ListBox1.List(Me.ListBox1.ListIndex, ii) & "||"

Örneğinize benzetmeye çalıştım...
Userformları incelersiniz

14.Mesajdaki dosyada alttaki gibi olacak bence ilgili yer.

If ii = 3 Or ii = 4 Then eklendi If ii = 1Then yerine sadece

HTML:
CSS:

Yada koddaki Join den dolayı tarih formatından dolayı bulamazsa alttaki gibi deneyin.

HTML:
CSS:

Konu Sahibi
refaz hocam teşekkür ederim sizin kodunuzu kullanıyorum . Sizden ricam düzeltme içinde kod verebilirmisiniz

Rica ederiz.
ilk dosyanızda silme ve güncelleme butonları göremedim.
Bir buton ekleyip alttaki kodu ekleyin adı CommandButton2 olmalı yada ayarlarsınız.
Ayrıca güncelleme için textboxlar olacak ve listboxa tıklayınca textboxlara veriler gelecek ve textboxlara ne yazarsanız onlar güncellenecek.

.Cells(a, 5).Value = CDate(Me.TextBox1.Value)
.Cells(a, 5).NumberFormat = "dd.mm.yyyy"

Texbox1 ekleyin ve oraya tarih girilecek.Ben yolu gösterdim abey.

Tarih için örnek olarak yukardaki gibi yaptım diğerlerini siz devam edin örneğe göre ayrıca kodu denemedim.

HTML:
CSS:

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri