• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Userform kapat diğeri userform aç hatası.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Refaz

Destek Ekibi
Aldığı beğeni
5,070
Excel V
Office 2024 TR
Konu Sahibi
Merhaba.

Private Sub Kapat_Click() koduna BreakPoint(kırmızı nokta) koyup F8 ile devam edilince formKapatAc kısmına varınca normalde direk Sub formKapatAc(ByVal frm1 As Object, ByVal frm2 As Object) buraya gitmesi gerek ama Userform2 initalieze koda gidiyor.
Bunun çözümü var mıdır?

ByVal frm2 As Object bu ksımdan dolayı oluyor.

zzz.gif

Konu Sahibi
Yada resimdeki gibi sarıdaki gibi yapınca hata oluyor.

2.jpg

Konu Sahibi
Alttaki gibi string yaptım ve UserForms.Add(frm2).Show olarak çalıştı ama add olayı yeni userformmu ekliyor onuda anlamadım.
Not:Bu add ile yapılan kodları tavsiye etmem çünkü başka türlü denemelerimde gördümkü userformları çoğaltıp açıyor.(

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Son düzenleme:
aşağıdaki şekilde koda giriyor
HTML:
CSS:

aslında sizin kodda problem yok. Normalde de form focuslandığında önce initializeye gitmiyor mu?. Burada da aynı şey oluyor.

Konu Sahibi
Evet sorun yok ama
formKapatAc UserForm1, UserForm2 F8 ile buraya gelince Userform2 kodlarına gidiyor.frm2.Show buraya gelince Userform2 kodlarına gitmesi gerek normalde.
Bu örnekte sorun olmaz ama gerçek dosyamda Userform2 de bir sürü kod olduğu için sorun oluyor.

Son düzenleme:
Tam olarak yapmak istediğiniz nedir. tek komutla tüm formları açmak mı

Konu Sahibi
Tam olarak yapmak istediğiniz nedir. tek komutla tüm formları açmak mı
Gifi dikkatli izleyin ordada açıkladım abey.
Form açtırma kapatma sorun değil neden önce userform2 ye gidiyor bunu öğrenmek istiyorum.3.Mesajdaki gibi olması gerek çözüm.
Add yöntemi iyi değil tavsiye etmem çünkü anladığım tekrardan aynı isimle userform yapıyor başka userformlarda uygulanınca.

Son düzenleme:
Böyle dener misin?
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Böyle dener misin?
HTML:
Kod:
frm2 = UserForm2
Userform1 de f8 ile devam ederken UserForm_Initialize kısmına gelince Userform2 ye gidiyor.
Yani userform1 açılırken kod userform2 kod kosmına gidiyor.

Anlaşılan string değilde object tanımlayınca böyle oluyor userformda.

eee.gif

Bir public değişken atayıp,
aldığı değere göre initalize olayından exit sub yaptırılsa olur mu?

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri