Hasangencel
Yeni Üye
- Aldığı beğeni
- 1
- Excel V
- Office 2021 TR
Konu Sahibi
Herkese iyi geceler. Benim naçizane 2 isteğim olacak. Yardımcı olacak herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
1 - Hazırlamış olduğum veri giriş formu ile düzenli kayıt tutmayı hedefliyorum. Özellikle ComboBox listeleri ile hücrelere girilen veriler standart bir görünüme kavuşacak. Bu formu 5-6 kişi ortak ağdan kullanacağız. bu nedenle veri giriş formu dışında sayfaya veri girilmesin istiyorum. yani manuel veri girişini kısıtlayacağız. Nereye ve nasıl bir kod yazmamız lazım?
2 - Bu formu 5-6 kişi ortak ağdan kullanacağımızı yukarıda söylemiştim. Bunun için herkese bir kullanıcı adı ve şifre tanımladım. Kullanıcıların giriş tarih ve saatlerini aşağıdaki kodla başka bir sayfaya yazdırıyorum. Burada sorun yok. Peki çıkış saatlerini nasıl yazdırabiliriz?
SonSatir = Worksheets("Kayitlar").Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
Worksheets("Kayitlar").Cells(SonSatir, 1).value = txt_kullanici.Text
Worksheets("Kayitlar").Cells(SonSatir, 2).value = txt_sifre.Text
Worksheets("Kayitlar").Cells(SonSatir, 3).value = Date
Worksheets("Kayitlar").Cells(SonSatir, 4).value = Time
1 - Hazırlamış olduğum veri giriş formu ile düzenli kayıt tutmayı hedefliyorum. Özellikle ComboBox listeleri ile hücrelere girilen veriler standart bir görünüme kavuşacak. Bu formu 5-6 kişi ortak ağdan kullanacağız. bu nedenle veri giriş formu dışında sayfaya veri girilmesin istiyorum. yani manuel veri girişini kısıtlayacağız. Nereye ve nasıl bir kod yazmamız lazım?
2 - Bu formu 5-6 kişi ortak ağdan kullanacağımızı yukarıda söylemiştim. Bunun için herkese bir kullanıcı adı ve şifre tanımladım. Kullanıcıların giriş tarih ve saatlerini aşağıdaki kodla başka bir sayfaya yazdırıyorum. Burada sorun yok. Peki çıkış saatlerini nasıl yazdırabiliriz?
SonSatir = Worksheets("Kayitlar").Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
Worksheets("Kayitlar").Cells(SonSatir, 1).value = txt_kullanici.Text
Worksheets("Kayitlar").Cells(SonSatir, 2).value = txt_sifre.Text
Worksheets("Kayitlar").Cells(SonSatir, 3).value = Date
Worksheets("Kayitlar").Cells(SonSatir, 4).value = Time