• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Userform Dışında Sayfaya Manuel Veri Girişinin Engellenmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hasangencel

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Herkese iyi geceler. Benim naçizane 2 isteğim olacak. Yardımcı olacak herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

1 - Hazırlamış olduğum veri giriş formu ile düzenli kayıt tutmayı hedefliyorum. Özellikle ComboBox listeleri ile hücrelere girilen veriler standart bir görünüme kavuşacak. Bu formu 5-6 kişi ortak ağdan kullanacağız. bu nedenle veri giriş formu dışında sayfaya veri girilmesin istiyorum. yani manuel veri girişini kısıtlayacağız. Nereye ve nasıl bir kod yazmamız lazım?

2 - Bu formu 5-6 kişi ortak ağdan kullanacağımızı yukarıda söylemiştim. Bunun için herkese bir kullanıcı adı ve şifre tanımladım. Kullanıcıların giriş tarih ve saatlerini aşağıdaki kodla başka bir sayfaya yazdırıyorum. Burada sorun yok. Peki çıkış saatlerini nasıl yazdırabiliriz?

SonSatir = Worksheets("Kayitlar").Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
Worksheets("Kayitlar").Cells(SonSatir, 1).value = txt_kullanici.Text
Worksheets("Kayitlar").Cells(SonSatir, 2).value = txt_sifre.Text
Worksheets("Kayitlar").Cells(SonSatir, 3).value = Date
Worksheets("Kayitlar").Cells(SonSatir, 4).value = Time

Çözüm
Excel'de manuel veri girişini kısıtlamak için sayfaya koruma ekleyebilir ve sadece veri giriş formu ile veri girilmesini sağlayabilirsiniz.

Kullanıcıların çıkış saatlerini kaydetmek için çıkış yaptıkları anda tarih ve saat bilgilerini Kayitlar sayfasına ekleyebilirsiniz. Giriş ve çıkış bilgilerini aynı satıra yazdırmak için her kullanıcı için girişte kullanıcı adını ve giriş bilgilerini kaydedebilir ve çıkışta aynı satırı güncelleyebilirsiniz.

Çıkış saatlerini kaydetmek için aşağıdaki kodu ekleyebilirsiniz:

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Excel'de manuel veri girişini kısıtlamak için sayfaya koruma ekleyebilir ve sadece veri giriş formu ile veri girilmesini sağlayabilirsiniz.

Kullanıcıların çıkış saatlerini kaydetmek için çıkış yaptıkları anda tarih ve saat bilgilerini Kayitlar sayfasına ekleyebilirsiniz. Giriş ve çıkış bilgilerini aynı satıra yazdırmak için her kullanıcı için girişte kullanıcı adını ve giriş bilgilerini kaydedebilir ve çıkışta aynı satırı güncelleyebilirsiniz.

Çıkış saatlerini kaydetmek için aşağıdaki kodu ekleyebilirsiniz:

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Makromuzda, KullaniciGiris ve KullaniciCikis adında iki ayrı alt prosedür oluşturduk. Girişte kullanıcının adı, şifresi, giriş tarihi ve saati kaydedilirken çıkışta aynı kullanıcı adı için çıkış tarihi ve saati eklenir. Bu şekilde kullanıcıların giriş ve çıkış saatlerini takip edebilirsiniz.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri