• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Ürün anahtarını kodla görebilir miyim?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

yyhy

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
130
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
Microsoft Office'in ürün anahtarını kodla görebilir miyim? Bilgisayarımda kurulu bulunan office'in sürümünü ve ürün anahtarını kodlarla görülebilir mi? Yaptığım araştırmalar neticesinde sadece son 5 karakterini görebildim.

Çözüm
Bunu bir başka forumda da sordunuz ve orada da "Güvenlik kriterleri gereği Office lisans anahtarları şifrelenerek saklanır ve hex kodları Vba ile decode edilemez. 3. Parti bir yazılım kullanmadan Office ürün anahtarını Vba ile göremezsiniz." diye cevaplamıştım. Office sürüm bilgisini, sürüm kimliğini VBA kod ile öğrenebilirsiniz ancak lisans anahtarına ulaşamazsınız. Gereksiz bir arayış, gereksiz bir inat.
internette pc deki ürün anahtarını gösteren uygulamalar var. Google a aratırsanız bulursunuz. onları kullanabilirsiniz.

Sayın volki_112 denemediğim kalmadı baya bir indirip denedim. Çözemeyince yazmak zorunda kaldım.

LicenseCrawler programını kullan. Ücretsizdir. Kendi sitesinde var. Bu program gösteriyor.
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.
NOT:Taşınabilir versiyonunu indir. Türkçesi yok maalesef. Bilgisayarında ne kadar ürün anahtarı varsa hepsini getiriyor.

Son düzenleme:
Yaptığım araştırmalar neticesinde sadece son 5 karakterini görebildim.

Güvenlik nedeniyle office 2019 ve üzerindeki versiyonların bu kadarını görebiliyorsunuz. Eski ürünlerin anahtarının tamamı görünebiliyordu diye biliyorum.

.

Son düzenleme:
Arkadaşlar öncelikle teşekkür ederim.
Bir işyerinde bulunan birden fazla bilgi ayarın lisansları satın alınmış format sonrası kullanmak için.
Diğer yazdığınız programları deneyip bilgi veririm. Teşekkür ederim.

Denemedim sadece chat gpt ye sordum verilen kod örneği

C#:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Yada

C++:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Yada

Kod:

Denemedim sadece chat gpt ye sordum verilen kod örneği

C#:

Yada

C++:

Yada

Kod:

Sayın @VetExc ilginiz için teşekkür ederim. Vermiş olduğunuz kodları çalışma sayfasına uyarladım. 1. Kod hariçi diğerleri çalışmıyor. Dosyayı da ekliyorum. Kontrol edebilir misiniz?

Ekli dosyalar

• Office Lisans.xlsm
    18.1 KB · Gösterim: 1
LicenseCrawler programını kullan. Ücretsizdir. Kendi sitesinde var. Bu program gösteriyor.
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.
NOT:Taşınabilir versiyonunu indir. Türkçesi yok maalesef. Bilgisayarında ne kadar ürün anahtarı varsa hepsini getiriyor.
Teşekkkürler. Bilgisayardaki tüm ürün anahtarlarını getiriyor Sadece Office yok.

Bunu bir başka forumda da sordunuz ve orada da "Güvenlik kriterleri gereği Office lisans anahtarları şifrelenerek saklanır ve hex kodları Vba ile decode edilemez. 3. Parti bir yazılım kullanmadan Office ürün anahtarını Vba ile göremezsiniz." diye cevaplamıştım. Office sürüm bilgisini, sürüm kimliğini VBA kod ile öğrenebilirsiniz ancak lisans anahtarına ulaşamazsınız. Gereksiz bir arayış, gereksiz bir inat.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri