talebeyim
Yeni Üye
- Aldığı beğeni
- 15
- Excel V
- Office 2019 TR
Konu Sahibi
Değerli arkadaşlar ve Hocalarım bir çalışma yapıyorum. Çok değerli fikirlerinizi almak istiyorum.
Nasıl yapmalıyım ve nasıl bir yol izlemeliyim kararını veremedim.
(Sarı)Sayfa1'de kullanıcıya Veri doğrulama ile listeden al şeklinde üretim veri girişi yaptıracağım. Toplam veri Ortalama 20 Sütun 50.000 Satırdan oluşacak.
Sayfa1'de girilen verilerle (mavi) Sayfa2'deki muhasebe tanımlamaları eşleştirerek yine (yeşil)Sayfa1'deki Alana yazacak.
1. Bu veriyi girecek arkadaşlar verileri seçerek girecek 50.000 Satırda veri doğrulama olacak veriler sayfa ikiden liste yoluyla alınacak. Bunun başka yolu varmı ?
2. Bu veri takribi iş sonunda kaç megabayt. olur.
3. Acaba tanımlamalar sayfa2 yerine başka bir çalışma kitabında olsa satır bazlı verileri oradan mı okutsam?
4. Sizce kod yerine formülle yapsam az yer kaplar yoksa VBA kodlarıyla mı?
5. Ben bu işin altında nasıl çıkarım : ( ?
Sizin yorumlarınız nedir ? Olsa bir örnek tablo kayacağım ama maalesef daha kurgu aşamasında.
Kullanıcıların veri girişleri Sayfa1 (Sarı)
Veri tanımlarının getirilmesi Sayfa2 (Mavi)
Getirilen Verilerle Tanımların eşleştirilmesi hesaplanması (Yeşil)

Konuyu umarım doğru yere açmışımdır.
Nasıl yapmalıyım ve nasıl bir yol izlemeliyim kararını veremedim.
(Sarı)Sayfa1'de kullanıcıya Veri doğrulama ile listeden al şeklinde üretim veri girişi yaptıracağım. Toplam veri Ortalama 20 Sütun 50.000 Satırdan oluşacak.
Sayfa1'de girilen verilerle (mavi) Sayfa2'deki muhasebe tanımlamaları eşleştirerek yine (yeşil)Sayfa1'deki Alana yazacak.
1. Bu veriyi girecek arkadaşlar verileri seçerek girecek 50.000 Satırda veri doğrulama olacak veriler sayfa ikiden liste yoluyla alınacak. Bunun başka yolu varmı ?
2. Bu veri takribi iş sonunda kaç megabayt. olur.
3. Acaba tanımlamalar sayfa2 yerine başka bir çalışma kitabında olsa satır bazlı verileri oradan mı okutsam?
4. Sizce kod yerine formülle yapsam az yer kaplar yoksa VBA kodlarıyla mı?
5. Ben bu işin altında nasıl çıkarım : ( ?
Sizin yorumlarınız nedir ? Olsa bir örnek tablo kayacağım ama maalesef daha kurgu aşamasında.
Kullanıcıların veri girişleri Sayfa1 (Sarı)
Veri tanımlarının getirilmesi Sayfa2 (Mavi)
Getirilen Verilerle Tanımların eşleştirilmesi hesaplanması (Yeşil)

Konuyu umarım doğru yere açmışımdır.