• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Üretim Stok takip programı na veri girişi eklenmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

tatliseytan7

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
Arkadaşlar;

Ekte Yapmış olduğum üretim ve stok takip programı var.
Ama bu programda veri giriş yapabileceğim ve rapor alabileceğim bir program yok.
bu programı geliştirmek için yardımcı olmak isteyen varmı. Geliştirebilirsek belki ihtiyacı olan
başka kişilerde kullanabilir.

Dosyanın içinde bilgiler vardır. İncelelerseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

• boş stok.xlsx
    32.6 KB · Gösterim: 35
Arkadaşlar Ben şu an bu programı kullanıyorum.
Ama kullanırken giren veya giden sayfalarına giriş yaparken yanlışlık yapabiliyorum
ya bir alt satıra yada bir üst satıra yazıyorum.
Şu an programda 2 kalemden örnek olarak gösterdim.
ama benim kullandığım 300 kalemden fazla malzeme var
tabiki ortak kullanılan malzemelerde var.

Merhaba,
Tüm verilerinizi tek tabloda tutarak çok daha kullanışlı bir data elde edersiniz.Aynı zamanda raporlama açısından da daha iyi olacaktır.

Ekli dosyalar

• 1733838165939.png
    1733838165939.png
    31.5 KB · Gösterim: 28
Merhaba,
Tüm verilerinizi tek tabloda tutarak çok daha kullanışlı bir data elde edersiniz.Aynı zamanda raporlama açısından da daha iyi olacaktır.
Ali Bey;

Aslında çok güzel olmuş son satırdaki tutar olmaması gerekiyor ben fiyatsal bazda değil adetsel bazda veri istiyorum.
En önemlisi bunu formülle nasıl elde edebilirim ?

tatliseytan7 istediğiniz gibi bir çalışma yaptım. Kontrol edip dönüş yapınız. İki yeni sayfa yaptım. DENEME VERİ GİRİŞİ ve DENEME STOK diye.

Deneme Veri girişi sayfasına veri girince otomatikman verilerin dökümü Deneme Stok sayfasına düşmektedir. Deneme Veri Girişi sayfasındaki tabloda yardımcı sütun vardır (B sütunu) onu gizledim, bilginiz olsun. Bu tabloda da SN (Sıra No) ve YIL/AY sütununa elle veri girmeyiniz. oraya veriler otomatik yazılmaktadır. Tarih verisi yazınca otomatikman yıl/ay verisi oluşmaktadır.

Kontrol edip dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

• VK Deneme boş stok.xlsx
    42.5 KB · Gösterim: 22
  • Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    148 KB · Gösterim: 21
  • Screenshot_2.jpg
    Screenshot_2.jpg
    121.2 KB · Gösterim: 21
Arkadaşlar;

Ekte Yapmış olduğum üretim ve stok takip programı var.
Ama bu programda veri giriş yapabileceğim ve rapor alabileceğim bir program yok.
bu programı geliştirmek için yardımcı olmak isteyen varmı. Geliştirebilirsek belki ihtiyacı olan
başka kişilerde kullanabilir.

Dosyanın içinde bilgiler vardır. İncelelerseniz sevinirim.
kullanıcı adı : admin , user , editör , Viewer
şifre : 1
çok detaylı bir proje yaptım eksikler illaki vardır ihtiyacın olan bölümleri burdan alabilirsin. Sormak istediğin birşeyler olursa ahmetgulden01@Link ve Reklam İçerikli Paylaşımlar Engellenme Sebebidir. iletişim kurabilirsin.

Ekli dosyalar

• SOMEN ÜRETİM TAKİP.xlsm
    2.1 MB · Gösterim: 30
tatliseytan7 .... 5 numaralı mesajtaki dosyayı güncelledim. Yardımcı sütun kullanmadan BENZERSİZ formülünü daha efektif şekilde kullandım. Kullanacaksanız Bu dosyayı kullanınız.

Ekli dosyalar

• VK yeni Deneme boş stok.xlsx
    42.2 KB · Gösterim: 16
tatliseytan7 .... 5 numaralı mesajtaki dosyayı güncelledim. Yardımcı sütun kullanmadan BENZERSİZ formülünü daha efektif şekilde kullandım. Kullanacaksanız Bu dosyayı kullanınız.
Eline sağlık kardeş güzel olmuş. Ama Rapor nasıl alabiliriz ? Aylık yada yıllık olarak

kullanıcı adı : admin , user , editör , Viewer
şifre : 1
çok detaylı bir proje yaptım eksikler illaki vardır ihtiyacın olan bölümleri burdan alabilirsin. Sormak istediğin birşeyler olursa ahmetgulden01@Link ve Reklam İçerikli Paylaşımlar Engellenme Sebebidir. iletişim kurabilirsin.
Ahmet Kardeş Senin dosya süper olmuş eline emeğine sağlık
Yalnız açılırken kullanıcı ve şifreyi giriyorum hata mesajı veriyor ama excel dosyasını açıyor

Eline sağlık kardeş güzel olmuş. Ama Rapor nasıl alabiliriz ? Aylık yada yıllık olarak
birde giriş yaparken stoklar kopyala yapıştırmı olacak ?
Giden ürün kısmında malzeme gittiği zaman reçetede ürünlerin stoktan düşüş nasıl olacak
Yinede elinize sağlık

Ekli dosyalar

• VK Rapor stok.xlsx
    48.9 KB · Gösterim: 14
  • Screenshot_15.png
    Screenshot_15.png
    47.7 KB · Gösterim: 15
Çözüm
rapordan kastın böyle bir şey mi. Pivot tablo kullanıldı.
Evet Bu iyi olmuş Eline sağlık
Giden ürün kısmında malzeme gittiği zaman reçetede ürünlerin stoktan düşüş nasıl olacak

tatliseytan7 reçete kısmında hangi ürünlerle yapiliyor onun bilgisini verirseniz onun üzerinde de çalışma yapariz
Kardeş dosyada Mayıs Giden Kısmında ana ürün kodları ile isimleri var 2 adet örnek vermiştim.
Mayıs Reçete kısmında ise hangi ürün altında hangi malzeme kullanıyor kaç adet olduğu gibi bilgiler vardır.
Eski dosyayı tekrar yükleyim bir daha kontrol edersiniz

Ekli dosyalar

• boş stok.xlsx
    32.6 KB · Gösterim: 19
Evet Bu iyi olmuş Eline sağlık
stoklar kopyala yapıştır mı olacak derken ne kastettiniz. daha önce Deneme Veri Girişi o stoktan yazılmış ise stok adını kopyala yapıştır yapabilirsiniz.

stoklar kopyala yapıştır mı olacak derken ne kastettiniz. daha önce Deneme Veri Girişi o stoktan yazılmış ise stok adını kopyala yapıştır yapabilirsiniz.
Yani giriş yapılırken aynı üründen geldiğinde kodu yada adını ilk harferini yazınca çıkacakmı ?
Yoksa tek tek bakıp arayacakmıyım ?

Yani giriş yapılırken aynı üründen geldiğinde kodu yada adını ilk harferini yazınca çıkacakmı ?
Yoksa tek tek bakıp arayacakmıyım ?
Excelde tabloda bir ürünü veya kodu ilk defa girerken tamamını yazmaniz gerek. Ikinci girişte tabloda daha önce bu veri olduğu için soz yazarken excel öneri verir öneririm dogru ise entera basmaniz yeterlidir. Tamamını yazmasaniz da olur

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri