• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Üç tane sütunu karşılaştırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Excelismail

Yeni Üye
Aldığı beğeni
57
Excel V
Office 365 TR
Merhabalar, iyi akşamlar.

Excel çalışma kitabındaki aynı sayfadaki üç tane sütunu karşılaştırıp doğru olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Ayrıca bu aynı verileri sayfa 1 ve sayfa 2 karşılaştırmasını yapıp doğru olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Excel çalışma kitabı içeriği:

Çalışma kitabının içeriğine ilk sütunlarda tarih; gün, ay ve yıl olarak yazılıdır. İkinci ve üçüncü sütunlarda tarih; gün, ay, yıl ve saat, dakika ve saniye olarak yazılıdır.

Örnek çalışma kitabını ek kısmına ekledim.

Ekli dosyalar

Merhaba mehmetveliyy ;
Sayfa 1 deki 2 tane 3 er sütunu bu şekilde kıyas yapabilirsiniz. Aynı mantıkla sayfa 1 sayfa 2 kıyasını da kendinize göre revize edip bulabilirisniz.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

Çözüm
Merhabalar tekrardan iyi akşamalar, VetExc23.

Geri dönüş ve için çok teşekkürler. Hem sayfa 1 ve hem sayfa 2 de EŞLEŞTİ yazdı. Tabloda hata yok anlamına mı gelmektedir.?

Bu yazdığım formülü sayfa 1 de misal F2 ye yapıştırıp aşağı sürüklerseniz. Eşleşti yada eşleşmedi yazar. Hangi satırda EşLEŞMEDİ yazarsa ilk 3 l
deki değer 2. üçlünün bulunduğu sütunun herhangi bir yerinde yok. Eğer hepsinde EŞLEŞTİ yazıyorsa sorun yok dolayısıyla.

Sayfa 1 de F2 formülü yazdım aşağıya doğru çektim ve M2 aynısı ve sayfa 2 de de aynı işlemleri yaptım ve hepsinde EŞLEŞTİ yazdı. Tablo verilerinde hata yok.

VetExc23,​

Sağ olasın.

Konu ile alakalı değil ama kendime ait excel tablom var. Tabloda grafikte hata var. Bunu düzeltmem gerekiyor. Tablo içeriği açıktan paylaşamam. Bunu grafik düzeltme sorununu forumda nasıl paylaşabilirim?

Rica ederim diğer sorununuz için de sorununuzu özetleyecek şekilde örnek tablo hazırlayıp yeni konu açarak sorabilirsiniz. Yada Dosyanız kişisel veriler içeriyorsa da özel bilgilerinizin yerini örnekleme gerçek dışı verilerle doldurup örnek dosya hazırlarsanız sorununuz anlaşılır olur ve yardımcı olmak isteyenler olacaktır.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri