• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Type mismatch hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ERDAL

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
44
Excel V
Office 2013 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba Arkadaşalar,

"Kurum bilgileri" başlığı altında açtığım konunuyla ilgili kod örnek dosyalarda hata vermesken gerçek dosyalar üzerinde çalıştırdığıma Type mismatch hatası veriyor. Refaz hocamın sayesinde konuyu çözmüştük. Kendisine çok teşekkür ederim.
Çok uğraştım fakat çözemedim.
Bu konuda Uzman hocalarımızın yardımlarını bekliyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Kod;
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ekli dosyalar

• Hata oldğu yer.PNG
    Hata oldğu yer.PNG
    53.2 KB · Gösterim: 8
  • Type mismatch hatası.PNG
    Type mismatch hatası.PNG
    127.8 KB · Gösterim: 8
Hocam teşekkür ederim.
Tür Uyuşmazlığı hatası veriyor.

Örnek dosyanızda hata vermeyip asıl dosyada hata veriyorsa asıl dosyada ki verilerinizin değerlerini örnek dosyada ki şekilde düzenleyerek deneyiniz. Metin Sayı Genel Tarih formatlarını örnek dosyada ki şekli ile asıl dosya ya uygulayın

Rica ederim.Aslında sql değişkeninde Alanlar yazılmış.Alttaki gibi deneyin birde.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

C#:
Kapalı exceldeki kurum kodları benzersiz demiştiniz bundan dolayı yukardaki gibide kısaltıp deneyebilirsiniz.

Benzersiz olduğu için dictionarydeki
If Not dic.Exists(CStr(arrKod(ii, 1))) Then ve End if satırlarını silebilirsiniz istiyorsanızda simesenizde birşey olmaz.
Benzersiz değilsede hata veriri zaten.

Merhaba Hocam,
Type mismatch aynı hata aynı yerde.

Kod:
Dediklerinizi yaptım. Maalesef

Yinede dediklerimi yapın yani
Kod:
olarak kısaltın.
Biraz araştırdım Application.Transpose ile alınca sütunlarda mesela metinler ve sayılar varsa null hatasından dolayı oluyormuş.Kodları düzenleyip eklerim Transpose siz.
Kısaca Ado kurallarına göre aynı veri tipinde olması gerek yada Imex=1 gibi kod yazılır ama sizin önceki örnek dosyada buda fayda etmedi kurum koduna bir metin ekleyince :)

Kod:
Yukardaki gibi hata veriyor ve tümünü ayarlamak gerekiyor yapınca eklerim.
Bende yeni öğrendim hata olayını.

Resimdeki gibi yapıp deneyin belki biraz kod uzun sürebilirde.
Kısaca öncedende yazdığım gibi Ado ile işlem yaparken kurallarına uymanız gerekecek yani karışık biraz.
Hata verirse iii olarak tanımlayın Dim olarak.

C#:

1.png

Son olarak halily hocamızdan öğrendiğim kapalı excelde left join uygulayıp Imex=1 yapınca farkı veri türleri olsada sütunda bende kod çalıştı.
ilk mesajınızdaki sadece alttaki yerleri değiştirip deneyin Tr karakter hatası olabilir kopyala yapıştır yapınca.

C#:

C#:

C#:

Önceki mesajda kapalı dosyadaki kurum kodu 2.Satır biçimini Metin yapmıştım ondan çalışmış.
Sizde 2.Satırları Metin formatında yaparsanız hata vermeyebilir.
Ado ilk 8 satıra bakıp ona göre ayarlıyor biliyorum.

Kolay gelsin.

Düzenlenmiş halinide ekledim.Kurum kodu sütunu metinsel ve sayısal karışık yaptım.

Ekli dosyalar

• Test.zip
    52.6 KB · Gösterim: 1
Çözüm
Hocam, yardımlarınız çok teşekkür ederim.
rs.GetRows yöntemi pek kullanışlı değil gibi geldi.
Hocam birde keşke, sorumun çözüldüğünü kendim işaretleseydim. Daha yerinde olurdu diye düşünüyorum.
Tekrar yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.

Bi
Hocam, yardımlarınız çok teşekkür ederim.
Hocam birde keşke, sorumun çözüldüğünü kendim işaretleseydim. Daha yerinde olurdu diye düşünüyorum.
Tekrar yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.
Rica ederim.Biraz bekliyorum genelde geç mesajlar gelince yada çözüldü anlayınca konuları kapatıyorum normalde yoksa her foruma girince Soru olarak gözüküyor

Ado ile genelde veriler böyle alınıyor biliyorm mesela ben listboxa vs... böyle alıyorum hiç sorun olmuyordu hatta size eklediğim son dosyada sorun yoktu.Öncedende dediğim gibi Ado kurallarını biraz araştırıp inceleyin bence.Bende bazen bu ado ya gıcık olıyorum.
En garanti access gibi bir veritabanında tutarsanız mecbur tablo biçimlerini girmek zorunda olduğunuz için getrows bence hiç sorun çıkarmaz.Bildiğim mesela access veritabanı var ilk kolonu sayısal yaparsanız metin girmeye izin vermez ama excel veriyor yani böyle bir durumdan dolayı Excelde bu tip olaylar oluyor.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri