• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Türkçe Karakterleri İngilizce Karakterlere Çevirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

DataMaestro

Yeni Üye
Aldığı beğeni
96
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Sayın Formdaş Arkadaşlar,

Uzun süredir üzerinde çalıştığım aktif sayfanın "B3:B7" aralığı hücrelerinde Türkçe karakterleri, yine aynı sayfanın "C3:C7" aralığı hücrelerinde Büyük ve İngilizce karakterlere çevirmek istiyorum. Ekteki örnek çalışmada 3 adet farklı çalışma sayfasında yaptığım Makro ile karakterleri çevirmeye çalışıyorum. Bunda kısmen başarı sağlarken tam olması gereken sonuca ulaşamıyorum. Çalışmalarda kullandığım metin;
"Duştaki üst başlıktan az su akıyor, bakılması lazım" şeklindeki metindeki karakterleri,
"DUSTAKI UST BASLIKTAN AZ SU AKIYOR, BAKILMASI LAZIM" şeklinde yazdıramıyorum.
Yani Türkçe ve İngilizce karakterleri tam eşleşmesini sağlayamıyorum.

Nerede hata yaptığım konusunda veya konunu çözümü hakkında çok değerli yardımlarınızı rica ediyorum.

Merhaba,
B sütununda yazılan verilerde sorun var, kodlarınız bu yüzden doğru sonucu üretmiyor.
Nasıl oluyor bilmiyorum ama noktalı harfleri backspace tuşu ile tek tek silmeye çalışırsanız normal ş veya ü harfleri yerine iki farklı harf içerdiğini görebilirsiniz.

Konu Sahibi
Sayın mucit77,

Dakkatiniz takdire şayan.
Helal olsun size, ben bir tam günümü bu sorun için boşa harcadım. Aslında kodlar çalışıyor.
"Duştaki üst başlıktan az su akıyor, bakılması lazım" şeklindeki ifade WhatsApp'tan kopyalanarak Excele yapıştırılmaktadır.
Benzen durumların tekrar etmesi muhtemeldir. Peki bu duruma bir çözüm üretmemiz mümkün müdür?

Saygılarımla.

Merhaba

Function TRtoENUpper(ByVal txt As String) As String
Dim temp As String
temp = txt

temp = Replace(temp, "ğ", "g")
temp = Replace(temp, "Ğ", "G")
temp = Replace(temp, "ü", "u")
temp = Replace(temp, "Ü", "U")
temp = Replace(temp, "ş", "s")
temp = Replace(temp, "Ş", "S")
temp = Replace(temp, "ı", "i")
temp = Replace(temp, "İ", "I")
temp = Replace(temp, "ö", "o")
temp = Replace(temp, "Ö", "O")
temp = Replace(temp, "ç", "c")
temp = Replace(temp, "Ç", "C")

temp = UCase(temp)

TRtoENUpper = temp
End Function

Türkçe Karakterliİngilizce KarakterliTest
Duştaki üst başlıktan az su akıyor, bakılması lazımDUŞTAKI ÜST BAŞLıKTAN AZ SU AKıYOR, BAKıLMASı LAZıM=+TRtoENUpper(B3)
Duştaki üst başlıktan az su akıyor, bakılması lazımDUŞTAKI ÜST BAŞLıKTAN AZ SU AKıYOR, BAKıLMASı LAZıMDUŞTAKI ÜST BAŞLIKTAN AZ SU AKIYOR, BAKILMASI LAZIM
Duştaki üst başlıktan az su akıyor, bakılması lazımDUŞTAKI ÜST BAŞLıKTAN AZ SU AKıYOR, BAKıLMASı LAZıMDUŞTAKI ÜST BAŞLIKTAN AZ SU AKIYOR, BAKILMASI LAZIM

Deneyiniz.

Konu Sahibi
Merhaba

Function TRtoENUpper(ByVal txt As String) As String
Dim temp As String
temp = txt

temp = Replace(temp, "ğ", "g")
temp = Replace(temp, "Ğ", "G")
temp = Replace(temp, "ü", "u")
temp = Replace(temp, "Ü", "U")
temp = Replace(temp, "ş", "s")
temp = Replace(temp, "Ş", "S")
temp = Replace(temp, "ı", "i")
temp = Replace(temp, "İ", "I")
temp = Replace(temp, "ö", "o")
temp = Replace(temp, "Ö", "O")
temp = Replace(temp, "ç", "c")
temp = Replace(temp, "Ç", "C")

temp = UCase(temp)

TRtoENUpper = temp
End Function

Türkçe Karakterliİngilizce KarakterliTest
Duştaki üst başlıktan az su akıyor, bakılması lazımDUŞTAKI ÜST BAŞLıKTAN AZ SU AKıYOR, BAKıLMASı LAZıM=+TRtoENUpper(B3)
Sayın Cafer_1972,

Konuya gösterdiğiniz çözüm önerisi için size çok teşekkür ederim.
Hakkınzı hela ediniz Lütfen.

Saygılarımla.

Konu Sahibi
Sayın Patron,

Özel bir durum oluştuğu için yeniden yazmak durumunda kaldım. Değerli zamanınızı bloke ettiğim için sizden çok özür dilerim.
Genellikle ifadeler aşağıdaki gibi 4 haneli sayısal ifadeler kullanılarak başlamaktadır. Bu durumdu mevcut kod sayısal ifadenin sadece 2. ve 4. karakterini yazmaktadır.
"1258 Duştaki üst başlıktan az su akıyor, bakılması lazım" şelinde olan ifadelerin,
"1258 - DUSTAKI UST BASLIKTAN AZ SU AKIYOR, BAKILMASI LAZIM" şeklin yazılmasını sağlamak mümkün müdür?

Saygılarımla.

Deneyiniz.

Çözüm
Konu Sahibi
Sayın Patron,

Konuya gösterdiğiniz çözüm önerisi ve örnek çalışma için size çok teşekkür ederim.
ALLAH sizlerden, sevdiklerinizde ve sebep olanlardan razı olsun.
Hakkınzı hela ediniz Lütfen.

Saygılarımla.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri