Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Mantök olarak Benim çözümümden baska çözüm olmaz. Korumayı ac deyip isinizi yapacaksiniz. Isiniz bitince tekrar sayfaları koru diyeceksiniz
Sayın Hsn55,
Üstte araç çubuklarından Gözden Geçir seçeneğine tıkla. Oradan da Çalışma Kitabını Koru seçeneğinden tüm çalışma kitabını tek seferde koruma altına alabilirsin. Kolay gelsin. Lütfen dönüş yapınız.
Teşekkür ederim.Sayın volki_112,
Ben makro bilmem. Yazmış olduğunuz bu makroyu biz de kendi çalışma kitabımızda kullanabilir miyiz ? Yazmış olduğunuz kodlar sadece bu çalışma kitabı için mi ? Teşekkür ederim.
evet kullanabilirsiniz. yalnız bu makro exceldeki tüm sayfaları korur. sadece belirli sayfaları korusun derseniz kodda düzenleme yapmak gerek. hepsini korusun sorun olmaz dersiniz kullanabilirsiniz. şifreyi yukarıda dediğim gibi kendiniz değiştirebilirsiniz.Sayın volki_112,
Ben makro bilmem. Yazmış olduğunuz bu makroyu biz de kendi çalışma kitabımızda kullanabilir miyiz ? Yazmış olduğunuz kodlar sadece bu çalışma kitabı için mi ? Teşekkür ederim.
Sayın volki peki aşağıdaki makroda işlem yaptığım zaman Veri Girişi,Teklif Cetveli,Fiyat Araştırma,Yaklaşık Maliyet Ölçü Tespit ve Birim Fiyat Analizi sayfalarını korumaya nasıl alabiliriz ?.Yani koruma kodu bu makronun içinde olacakevet kullanabilirsiniz. yalnız bu makro exceldeki tüm sayfaları korur. sadece belirli sayfaları korusun derseniz kodda düzenleme yapmak gerek. hepsini korusun sorun olmaz dersiniz kullanabilirsiniz. şifreyi yukarıda dediğim gibi kendiniz değiştirebilirsiniz.
Teşekkür ederim.evet kullanabilirsiniz. yalnız bu makro exceldeki tüm sayfaları korur. sadece belirli sayfaları korusun derseniz kodda düzenleme yapmak gerek. hepsini korusun sorun olmaz dersiniz kullanabilirsiniz. şifreyi yukarıda dediğim gibi kendiniz değiştirebilirsiniz.
Sayın volki peki aşağıdaki makroda işlem yaptığım zaman Veri Girişi,Teklif Cetveli,Fiyat Araştırma,Yaklaşık Maliyet Ölçü Tespit ve Birim Fiyat Analizi sayfalarını korumaya nasıl alabiliriz ?.Yani koruma kodu bu makronun içinde olacak
Kod:Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Ben veri girişi sayfasında biçimlendirmeden o kısımların hücre korumasını kaldıracağım. Diğer yerlerin bozulmaması için koruma konsun istiyorumhocam bu kodun içine yazmak mantıklı değil neden derseniz. Bu kod Veri Girişi sayfasında herhangi bir değişiklik olduğu zaman çalışıyor. eğer siz bu kodun içine koruma yazarsanız her değişiklikten sonra sayfa korunur. yan hücreye veri giremezsiniz. örneğin miktarı girdin hücreden çıktın sayfa kilitlendi. birim kısmına veri giremezsin o zaman. tekrar sayfa korumasını açıp veri girmen lazım. mantıken olmaz yani.
soruyu anlamadım. daha net anlatır mısınız. benim butonlarla yaptığım çözüm işinizi görmüyor muBen veri girişi sayfasında biçimlendirmeden o kısımların hücre korumasını kaldıracağım. Diğer yerlerin bozulmaması için koruma konsun istiyorum
Korumayı aç dedikten sonra veri girişi yaptığınızda mi hata veriyorİşimi görüyor fakat veri girişi kod bölümünde bulunan makro hata veriyor.
Sayfa koruma oldugu zaman kodun calismamasi normal çünkü koruma oldugu icin kodu sayfalardaki degisikligi yapamiyor. Once sayfa korumayi kaldirip ondan sonra veri girisi yapınız. İşiniz bitince tekrar sayfa korumayi aktif ediniz. Ayrica Siz tüm sayfalar korumali olsun istiyorsunuz degil miSayın volki dosyanın veri giriş sayfasında ki kod sayfa koruma olduğu zaman çalışmıyor. Aslında benim istediğim bu makronun tüm sayfa koruma olduğu zaman çalışması. Ben yanlış izah ettim. Kusura bakmayın talebim aslında bu
Mantök olarak Benim çözümümden baska çözüm olmaz. Korumayı ac deyip isinizi yapacaksiniz. Isiniz bitince tekrar sayfaları koru diyeceksiniz