• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Treeview e excel sayfası üzerinden veri alma.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

walabi

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2010 EN
Konuyu Başlatan
Merhaba,

Ekli örnek dosyada bazı deneysel çalışmalar mevcut ve bunlardan biri treeview.

Treeview e excel sayfasından veri aldırmak istiyorum. Ekli excel kitabında Liste adlı sayfa bu örnek için hazırlandı. Liste adlı sayfanın A sütunu malzeme kodlarını , B sütunu ise Malzeme tanımlarını içermekte. A sütunundaki kodlar şu şekilde oluşmakta.

KodMalzeme Adı
1​
Yiyecek
101​
ET
10101​
Dana Atleri
101010001​
Kıyma
101010002​
Kuşbaşı
101010003​
Antrikot
101010004​
Biftek
10102​
Tavuk ve Hindi
101020001​
Kanat Tavuk
101020002​
Pirzola Tavuk
101020003​
Göğüs Tavuk
101020004​
hindi

Görüntüden anlaşılacağı üzere 4 seviyeden yani 4 kırılımdan oluşan bir malzeme kodu listesi var. Ben bu listeden A sütunundaki verilerin karakter uzunluğuna göre treeview de bir kırılımlı liste oluşturmak istiyorum. Buna göre karakter uzunluğu 1 ise Ana grup, 3 ise bir sonraki alt grup, 5 ise bir sonraki alt grup, 9 ise en son detay kırılımlı grup. Treeview alınacak A sütunu verilerini de B sütunu verilerini birleştirerek aldırmak mümkünmü.

Treeview de görünmesi gereken şekil şu;

(+) 1 - Yiyecek
(+) 101 - ET
(+) 10101 - Dana etleri
(+) 101010001 - Kıyma
(+) 101010002 - Kuşbaşı

Benzeri bir anlatımla,

userform açıldığında treeviewde ilk görünen Envanter şeklinde bir başlık, buna tıklayınca karakter uzunluğu 1 olanlar alt alta listelensin, 1 olanlara tıklayınca 3 ler gibi

Ağaç şekli örneğin;
(+) Envanter
(+) 1 - Yiyecek
(+) 110 - ET
(+) 111 - Balık
(+) 112 - Tavuk

(+) 2 - İçecek
(+) 210 - İçkiler
(+) 211 - Meyve suları

Bu görünümü tamamen excel üzerinden döngü ile aldırabilirmiyiz, oluşturulabilir mi;

Ekli dosyalar

• TreeView _Örnek.xlsm
    80.8 KB · Gösterim: 5
Çözüm
Örnek dosyanız ektedir. Kontrol eder misiniz?
Dipnot: Key atamalarında A sütunundaki rakamları verdim. Sadece rakamları kabul etmediği için "K-" şeklinde başlatarak verdim.
Dipnot: Key atamalarında A sütunundaki rakamları verdim. Sadece rakamları kabul etmediği için "K-" şeklinde başlatarak verdim.

Ekli dosyalar

• TreeView _Örnek.xlsm
    67.9 KB · Gösterim: 8
Çözüm
Merhaba,

İlk bakışta tam istediğim gibi olmuş görünüyor. Süper ve çok teşekkürler. Akşam evde kontrol edip tekrar yazabilirim. Farklı bir konu açmamak adına bazı eklemeler yaptırmak isteyebilirim uygun görürseniz.

Merhaba

Treeview üzerinde kırılımları daha belirgenleştirmek hem de göze daha hoş görünmesi için ikon ya da resim eklemeyi planlıyorum. bunun için sanırım imagelist kullanmak gerekiyor. Windowsun yerleşik ikonlarından kullanarak bunu nasıl yapabilirim.

Merhaba

Treeview üzerinde kırılımları daha belirgenleştirmek hem de göze daha hoş görünmesi için ikon ya da resim eklemeyi planlıyorum. bunun için sanırım imagelist kullanmak gerekiyor. Windowsun yerleşik ikonlarından kullanarak bunu nasıl yapabilirim.
Shell32.dll içerisinde bulunan "ExtractAssociatedIcon" fonksiyonu ile yapılabiliyor diye biliyorum. Fakat daha önce hiç denemedim.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Tanımlaması yukarıdaki şekilde galiba.

Shell32.dll içerisinde bulunan "ExtractAssociatedIcon" fonksiyonu ile yapılabiliyor diye biliyorum. Fakat daha önce hiç denemedim.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Tanımlaması yukarıdaki şekilde galiba.
Teşekkürler, ilgili örnek dosyada uygulamaya çalışacağım.

aeGNoR hocamızın koduna eklemeler yaparak resim ve yazı renkleride ekledim.
Resim 16*16 ebatlarında olması gerek sanıyorum.
Ben örnek olarak giftekilerini ekledim

vvv.gif

Ekli dosyalar

• TreeView _Örnek.xlsm
    32.4 KB · Gösterim: 12
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri