• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Toplam alma

kralım

Excel Dostu
Aldığı beğeni
911
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar,
Ekteki dosyada Sayın SNNAY'ın yardımıyla sorunum çözülmüştü. Ancak 81 ilin bulunduğu sayfalarda bir sütun ilave etmeyi unutmuşum. Kusura bakmayın. Tekrar yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden Teşekkür ederim.
Yapmak istediğim ; (önceden) Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar.........Düzce il isimleriyle isimlendirilmiş 81 sayfada E ve J sütunlarını toplayıp K sütununa toplam alıyordu. Bu 1000 nci satıra kadar sınırlıydı ve kenar çizgileri çiziliyordu.
Toplam alma işlemi 1000 satıra sabit değil, veri olan son satıra kadar yapılırsa,
E, J ve K sütunlarını toplayıp L sütununa toplam alırsa iyi olur.
Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba.
BuÇalışmaKitabı adlı kod sayfasındaki "Workbook_SheetChange" kodunu aşağıdaki ile değiştirin.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Merhaba Sayın Alpi,
Teşekkür ederim. Akşam deneyeceğim ve dönüş yapacağım. Şimdi yeni farkettim, SORGU sayfasında J sütununda herhangi bir hücrede işlem yaptığımda ; J19'a 63801,22 rakamını, J22'ye 65347,95 rakamını, J30'a da 394667,36 rakamını atıyor. Her seferinde de delete ile siliyorum. Ama ne zaman J sütununda işlem yapsam (mouse ile hücreye girip çıksam bile) bu 3 rakamı atıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkür ederim.
NOT : Sebebini bilmek isterim.

Önceki kodda bir iki yeri kaçırmışım düzelttim.

Son söylediğiniz ile ilgili yukarıdaki kod dosyadaki tüm sayfaların D, E ve J sütunlarında bir değişiklik yapıldığında otomatik çalışacak şekilde yazılmış.

Bu kodun çalışmasını istemediğiniz sayfalar varsa hangileri olduğunu söyleyin o sayfalarda çalışmayacak şekilde düzenleyelim.

Konu Sahibi
Sayın Alpi,
Cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim.
Bu kodun çalışmasını istemediğiniz sayfalar varsa hangileri olduğunu söyleyin o sayfalarda çalışmayacak şekilde düzenleyelim.
Mesaj 3'te bahsettiğim sorunum SORGU sayfasında oluyor. Mesela J sütununda mouse ile bir hücreye çift tıklayın ve enter a basın. O mesajımda bahsettiğim sayılar hep aynı yerde hep aynı sayılar beliriyor. Herhangi bir rahatsızlık veya olumsuzluk vermiyor. Sadece dikkatimi çektiği için burada dile getirdim.
Ayrıca Mesaj 2'de yayımladığınız kodu nereye nasıl yapacağım ? O belirttiğiniz yerdeki kodun tamamını mı silip oraya yapıştıracağım ? Yanlış yapmak istemiyorum. Hoş dosyanın bir kopyasını aldım ama doğrusunu yapmak evladır.
Teşekkür ederim.

Konu Sahibi
Sayın Alpi,
Öncelikle emekleriniz için çok Teşekkür ederim.
Cevabınız 5.mesajımla mı ilgili ?
Çünkü J sütununda dediklerimi yapınca artık o rakamlar gelmiyor.
Size ve nezdinizde ailenize iyi bayramramlar diliyorum.

Konu Sahibi
Sayın Alpi,
Siz ve Sayın SNNAY ile makro bilen diğer üstadlar mulaka dosyayı incelemişlerdir diye düşünüyorum. İşte bu meyanda bir şey sormak istiyorum.
BANKA sayfasında bir tablo var. Ayrıca bu sayfada J sütunundan W sütununa kadar gizlenmiş sütunlar var. Ve yine ayrıca bu sayfada makro var. Bu tablo B2 hücresinden başlamaktadır. B2:H377 aralığındaki bu tabloyu 7 satır aşağıya taşısam (Ctrl + X), yani B2 yerine B9'a taşısam bana bir sorun çıkarır mı ? Makro çalışır mı ? Yoksa makro da revize yapmak mı gerekir ? Veya 7 satır eklemeyi mi önerirsiniz ? Bunu denedim mükemmel uzun sürüyor. Bu yüzden işlemi sonlandırdım.
Bu arada ilk mesajıma cevap alamadım.
Büyük bir merakla cevap bekleyeceğim.
Bir sorum daha olacak ;
Çoklu sayfası olan bir excel çalışma kitabında bulunan ve ayrı ayrı görevleri olan tüm bu makroların doğru çalışıp çalışmadığını ineceleyen veya tarayan veya kontro eden makro olur mu ? Çalışma kitabının adını belirtmeden !
Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Geri