• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü TextBox5'e 1 yazdığımda TextBox4 sıfırlamadan önceki değeri TextBox10 (-) olarak yazdırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

arslanbey

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
15
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
TextBox5'e 1 yazdığımda TextBox4 sıfırlamadan önceki değeri TextBox10 (-) olarak yazdırabilirmiyiz.

Merhaba,
TextBox5'e 1 yazdığınızda önce TextBox4'de ki değer kadar TextBox10'dan eksiltme işlemi yapılmasını sonrasında TextBox4'ün sıfır değeri almasını mı istiyorsunuz ?

Örneğin;
TextBox4 = 3
TextBox10 = 20

TextBox5'e 1 değeri verildiğinde, önce TextBox10 = 17 değerini alsın, sonrasında TextBox4 = 0 değerini alsın.

Merhaba,
TextBox5'e 1 yazdığınızda önce TextBox4'de ki değer kadar TextBox10'dan eksiltme işlemi yapılmasını sonrasında TextBox4'ün sıfır değeri almasını mı istiyorsunuz ?

Örneğin;
TextBox4 = 3
TextBox10 = 20

TextBox5'e 1 değeri verildiğinde, önce TextBox10 = 17 değerini alsın, sonrasında TextBox4 = 0 değerini alsın.
Örneğin;
TextBox4: değer diyelim ki 10 olsun
TextBox5: 1 yazdığımda
TextBox4: 10 olan değer sıfır olacak
TextBox4: 10 olan değer TextBox10: -10 şekilde yazacak.

Ekli dosyalar

• Verimlilik ve Miad Takip Programı.xlsm
    287.6 KB · Gösterim: 4
Benim ofis sorunlu, dosyanızdaki Listview ve takvim kontrolleri yüzünden değişiklik yapı deneyemiyorum.

Textbox4'teki verileriniz "5 Kullanım" benzeri string veriler doğal olarak matematik işlemi yapamazsınız. Öncelikle bu veriden sayısal kısmı ayıklamanız sonra işleme tabi tutmanız gerekli ki değer atanacak diğer textboxlarınızda da formatlar mevcut sonuçları buna göre yazdırmalısınız, keza textboxların çoğunun change olayında kodlarınız mevcut her birinin işleyişinin de bu düzenlemeden etkilenmeyecek şekilde gözden geçirilmesi gerekli ancak şu an bakma fırsatım yok. Neden sonuç alamadığınızı en başta belirttim buradan yola çıkarak çalışabilirsiniz.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri