• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Textbox Sayı Formatı Hesaplama Yapmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hsn55

Yeni Üye
Aldığı beğeni
125
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Ekli dosyada gerekli yerlerdeki verileri doldurup , TextBox9 tutar girip kaydet dediğimde kayıtlar sayfasında Q sütununa kayıt yapılan tutarlar da hata alıyorum. Yardımcı olur musunz?

Konu Sahibi
Q sütunundaki hücre biçimlendirme sayı olduğu halde hesaplama yapmıyor

Konu Sahibi
TextBox9 a örneğin 255 sayısını girip kaydet butonuna bastığımda kayıtlar sayfasında Q sütununda hata vermiyor. Fakat Textbox9 a 255,87 gibi bir rakam girdiğim zaman kayıtlar sayfasında Q sütununda kayıtlı hücrede hata veriyor. Sebebini anlamış değilim

virgül yerine nokta kullanmayı deneyebilirsiniz yada veriyi eklemeden önce replace ile virgülü nokta ile değiştirmelisiniz

ayrıca lütfen dosyanızı eklerken form kapandığında exceli kapatma kodunu devredışı bırakarak ekleyin, projeniz henüz geliştirilme aşamasında şimdilik o koda gerek yok. en azından dosyanızı yüklerken pasif olarak yükleyin ki biz kodları incelemeye çalışırrken kitap otomatik kapanmasın

Konu Sahibi
Sayın Halil hocam haklısınız. Dosya henüz yapım aşamasında olduğu için karışıklığa neden oluyor. Daha basit bir dosya ekliyorum.Fakat bunu anlayamadım. Nasıl yapmalıyız?
veriyi eklemeden önce replace ile virgülü nokta ile değiştirmelisiniz

Konu Sahibi
Halil hocam nokta ile girdiğim zaman hata vermiyor. Bunu örneğin Textbox4 e virgül ile girdiğim zaman makro ile noktaya çevirme makrosu yapabilir misiniz?

replace() koduyla ilgili bir araştırma işinize yarayabilir.

Sayın Halil hocam haklısınız. Dosya henüz yapım aşamasında olduğu için karışıklığa neden oluyor. Daha basit bir dosya ekliyorum.Fakat bunu anlayamadım. Nasıl yapmalıyız?
veriyi eklemeden önce replace ile virgülü nokta ile değiştirmelisiniz
Kaydet düğmesine eklediğiniz kodlarda aşağıda ki değişikliği yapınız.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Rica ederim. Öncelikle sizlere naçizane tavsiyem forumda verilen konulardaki cevapları takip etmeniz ve kendi işinize yarayacak kodları arşiv olarak saklamanızdır. İnanın bu şekilde öğrenmek daha hızlı oluyor. Ne istenmiş? Nasıl çözümler üretilmiş? Bunlar benim gelişmem de çok etkili oluyor. Biz yeni başlayanlar için gerçek anlamda faydalı oluyor. Saygılarımla. Hayırlı akşamlar.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri