• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü TextBox ları farklı çoklu Excellere aktarma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okinava14

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
115
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
Herkese kolay gelsin kıymetli üstat hocalarım.
Bu mazuratım beceremediğim için yardımınıza ihtiyacım var. Özetle Aynı anda 2 farklı Excele veri aktarma sorunu.

Frm_Krediler formunda 1 nolu ile işaretlenen alandaki Textbox lara girilen bilgiler YemekListe sayfasına:
CmbCorba değeri YemekListe sayfası O sütununa, (veri aldığı yer YemekListe sayfası L sütunu)
TbxCorba değeri YemekListe sayfası P sütununa,
lblCorba değeri YemekListe sayfası Q sütununa, (veri aldığı yer YemekListe sayfası M sütunu)

lblToplam değeri(Toplam Tutar) YemekListe sayfası R sütununa, BtnCorba (EKLE) tıklayınca aktarsın.

Ve aynı anda Aktarılan sayfasına TexBox1 verisine girilen sicil no bilgileri aktarılsın.
Son olarak excel ile aynı yerde bulunan Personel klasöründe var olan sicil içerisine eklesin. Yok ise yeni sicil ile excel oluştursun.

NOT: Benzer örnek denedim olmadı. Frm_Yedek formunda benzer örnek var ama sadece form üzerinde oluyor, istediğim yerlere atamıyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum üstatlar.

Ekli dosyalar

• 01.png
    01.png
    59.5 KB · Gösterim: 21
  • 2.png
    2.png
    174.7 KB · Gösterim: 22
  • YEMEKLİSTE.xlsm
    126.9 KB · Gösterim: 9
Hayırlı geceler kıymetli üstatlar. yeni konular geldikçe benim konu baya eskidi. hatırlatmak için yazıyorum. Yardım ve desteklerinizi bekliyorum.

Herkese kolay gelsin kıymetli üstat hocalarım.
Frm_Krediler sayfasını çalıştımaya çalıştığımda resimdeki hatayı aldım. Çözüm için desteklerinizi bekliyorum.

Ekli dosyalar

• 001.png
    001.png
    136.4 KB · Gösterim: 5
  • 002.png
    002.png
    76.4 KB · Gösterim: 5
  • KOPYA.xlsm
    541.6 KB · Gösterim: 3
Labele veri getirirken Value yerine Caption yazılmalı yani Value diye bir özelliği yoktur.

Çözüm
ikinci olarak ilk mesajınızdaki resimdeki ile alttaki resimdekiler uyuşmyuyor.

Screenshot 2025-01-30 084125.png

Hocam ilk resimdeki ile yenisi arasında bayağı zaman geçti ve bende revizyonlara gittim. Hatta şuan son ayarlamaları yapmaya başladım ve bu sizin cevapladığınız sayfa en önemli sayfa onda da ben birşeyler yapmaya çalışırken sizin cafe restorant programınızı örnek alarak kendime uyarlıyordum. caption olayınıda halledersem bakacağım ne aşamaya gelmişim diye. Teşekkürler bu arada da emeğine sağlık. Şimdilik tamam gece bununla uğraşmaya devam yani bende. Çok sağolasın konu kilit.

sizlerin adı geçmişti hocam. tamam anonimmiş.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri