• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Textbox değerini listboxta bul ve seç

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

himmgarip

Excel Dostu
Aldığı beğeni
884
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba,

Textboxta "deneme" yazısı var diyelim. Bunu listboxta bulup seçili hale getirecek kod lazım. Teşekkürler.

Örnek ektedir yalnız textbox olarak değilde InputBox olarak ayarladım illa textbox olacak derseniz ona da bakarım.

Konu Sahibi
Yusuf43 textbox değerinin listboxta seçili olması gerek. Bir işlem diğer userforma geçilip yapılacak. Sonrasında ana userforma dönüşte listboxta seçilen son değer seçili kalmalı.

Refaz hocaya bu konuyu sormuştum. Ama nerde sordum hatırlamıyorum.

Refaz hocaya bu konuyu sormuştum. Ama nerde sordum hatırlamıyorum
Heralde özelden sormış olabilirsiniz bende unuttum.
Sorunuz aslında çok basit.
0 da listboxun sonsatırına bir döngü kutup textbox değerine eşitmi kodunu yazarsınız eşitse listbox1.selected(i)= true:exit for gibi yazabilirsiniz mantıken.
Valla örnek dosya ekleyin yazmayada utanır oldum onda forumda soru sorma diye konu açılmışken ve bu halde böyle soru sorma durumu :)

Konu Sahibi
Heralde özelden sormış olabilirsiniz bende unuttum.
Sorunuz aslında çok basit.
0 da listboxun sonsatırına bir döngü kutup textbox değerine eşitmi kodunu yazarsınız eşitse listbox1.selected(i)= true:exit for gibi yazabilirsiniz mantıken.
Valla örnek dosya ekleyin yazmayada utanır oldum onda forumda soru sorma diye konu açılmışken ve bu halde böyle soru sorma durumu :)

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Bunu yazdım ama olmadı.

Kısaca alttaki mantık olacak mobilden kafadan yazfım hata olabilir.

For i = 0 to listbox1.listcount-1
If textbox1.value=listbox1.list(i,1) then
Listbox1.selected(i)=true
Listbox1.listindex=i
exit for
End if
Next

Rica ederiz.
Sayın Yusuf43 ün dosyasına göre kodu alttaki gibi yaptım.
HTML:
Rich (BB code):
Yukardaki gibi yaparsanızda içerik olarak arar.

HTML:
JavaScript:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri