• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü textbox arama- değiştir(emedim )

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hunkar50

Yeni Üye
Aldığı beğeni
57
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Degerli hocalarım ekleyeceğim dosyada listbox1 den müşteri araması yapamadan seçim yapıp bilgi güncellemesi yapıp DEĞİŞTİR dediğim taktirde dogru müşteriye güncelleme yapabiiyorum ama Textbox20 den arama yapıp değiştir dediğimde 1.sıradaki müşteriyi değişiyor ..
bu sorunu çözemedim ve sanırım kodlarıda allak bullak ettim.

Kayıt Düzenleme konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
kolay gelsin

Çözüm
Private Sub TextBox20_Change() yordamındaki
Şu kodda Set k = Range("B2:B65536").Find(TextBox20.Text & "*", , xlValues, xlWhole) ilave yıldız konulması lazım yani
böyle Set k = Range("B2:B65536").Find(""&TextBox20.Text & "", , xlValues, xlWhole) düzeltip deneyin sadece Textbox20.Text in başına "*"& ilavesi yapın deneyin .
UserForm1 değiştir butonundaki kod:
Son_Dolu_Satir = Sheets("XX").Range("B65536").End(xlUp).Row

Sheets("XX") böyle bir sayfa göremedim. Var mı ?

Dosya düzeltilmiş olarak ek dedir.

Şu kodda Set k = Range("B2:B65536").Find(TextBox20.Text & "*", , xlValues, xlWhole) ilave yıldız konulması lazım yani
böyle Set k = Range("B2:B65536").Find(""&TextBox20.Text & "", , xlValues, xlWhole) düzeltip deneyin sadece Textbox20.Text in başına "*"& ilavesi yapın deneyin .

Çözüm
Konu Sahibi
Hocam Ellerinize Sağlık. Çok teşekkür ederim.
Çalıştı ve guzel bir çalışma ortaya çıktı sanırım.
Tekrar diğer editlerime devam edebilirim. Tabi Elimden geldiğince ve sitemizden buldugumuz kod kadarıyla..

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri