• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Texboxs karakter kontrolü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mustafa070707

Yeni Üye
Aldığı beğeni
19
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
HTML:
CoffeeScript:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

TextBox ta karakter konrolü yapmaya çalışıyorum ilk 3 karakteri bulacak bulamaz ise ik karakter arayıp ona göre uyarı verecek ama ilk aşamada 3 kadrkter arayacak.
Teşekkürler

Çözüm
Burada basamak sayısı yerine büyük küçük yada eşittir fonksiyonları kullanılması daha doğru olur.
Örnek: 100'e eşit yada büyük
100'den küçük gibi.

Ayrıca sorunuzu gerçekten net anlayamıyoruz. Düşük cümleler kuruyorsunuz. Bir de kullandığınız uygulamayı sanki biz de biliyormuşuz gibi soruyorsunuz.

Bunlara dikkat ederseniz ve örnek bir dosya ile sorunuzu pekiştirişseniz daha hızlı ve doğru yanıt alırsınız.
En azından bundan sonraki sorularınızda bunlara dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Buradaki sorunuz çok önemli değilse ve cevap beklemiyorsanız siz bilirsiniz.
Kolay gelsin.
TextBox'da
Aşağıdaki gibi 7 değişik olasılıkta hangisinde ne olacağını tek tek yazar mısınız?
1- "M"
2- "Mu"
3- "Mus"
4- "Must"
5- "Musta"
6- "Mustaf"
7- "Mustafa"

Konu Sahibi
ben anlatamadım galiba kusura bakmayın.
şimdi ilk 3 karkterde uyarı verecek 3 kadar uyarı vermeyecek.

text te ilk önce 3 karakter arayacak 2 karakter girildiğinde uyarı vermeyecek
daha sonra 3 karakteri bulamaz sie 2 karakter arayacak o zaman 2 karater için uyarı verecek.

ben anlatamadım galiba kusura bakmayın.
şimdi ilk 3 karkterde uyarı verecek 3 kadar uyarı vermeyecek.

text te ilk önce 3 karakter arayacak 2 karakter girildiğinde uyarı vermeyecek
daha sonra 3 karakteri bulamaz sie 2 karakter arayacak o zaman 2 karater için uyarı verecek.
Hala hiç bir şey anlaşılmıyor.
5. mesajdaki sorumu yanıtlarsanız belki daha iyi anlaşılabilir?

Konu Sahibi
örnek dosyadan ziyade merak ettiğim bir husus oldu hocam şimdi programa kantar üzerinden veri almak istiyorum şimdi ilk 100 kg tarttı ilk textte ve diğer texte geçti ikinci tartım 90 kg geldiğinde 2 basamaklı ya 3 basamaklı sayı bulamadığı için diğer texte geçmeyecek bu aşamada 2 basamaklı sayı arasın bulduğunda diğer texte geçsin gibi birşey merak ettim sadece çok önemli değil sağolun.

Burada basamak sayısı yerine büyük küçük yada eşittir fonksiyonları kullanılması daha doğru olur.
Örnek: 100'e eşit yada büyük
100'den küçük gibi.

Ayrıca sorunuzu gerçekten net anlayamıyoruz. Düşük cümleler kuruyorsunuz. Bir de kullandığınız uygulamayı sanki biz de biliyormuşuz gibi soruyorsunuz.

Bunlara dikkat ederseniz ve örnek bir dosya ile sorunuzu pekiştirişseniz daha hızlı ve doğru yanıt alırsınız.
En azından bundan sonraki sorularınızda bunlara dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Buradaki sorunuz çok önemli değilse ve cevap beklemiyorsanız siz bilirsiniz.
Kolay gelsin.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri