• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Tekrarlayan Verilerin Toplamı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

spellforce3737

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar ekteki excelin C sütununda tekrarlayanların J sütunundaki sayılarını toplamak istiyorum. Bunun için nasıl bir formül yazılabilir ?

Ekli dosyalar

Arkadaşlar ekteki excelin C sütununda tekrarlayanların J sütunundaki sayılarını toplamak istiyorum. Bunun için nasıl bir formül yazılabilir ?
örneğin -/294 değeri ve /*313 tekrarlayan veri. siz bu değerlerin ayrı ayrı toplamını mı istiyorsunuz yoksa tüm tekralayan verilerin toplamını tek hücrede mi istiyorsunuz.

Ekli dosyalar

Çözüm
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

NOT ; Sayfa1 sayfasında D sütununa hücreye veriyi girdikten sonra ara tuşunu çok kullanmışsınız. Çok boşluklar bırakmışsınız. O boşlukları kaldırdım. Sayfa2 sayfasında C sütununda YİNELENENLER başlığı altındaki liste Sayfa1 sayfasında D sütunundaki yinelenen verilerden sadece 1'er tane alınmış listedir. Otomatiktir. B sütununda ise LİSTE başlığı altında Sayfa1 sayfasındaki listede verilerdeki boşlukların alınmış (KIRPılmış) haliyle bir liste var. Sayfa2 sayfasında hiç bir işlem yapmayacaksın. Sadece Sayfa1 sayfasında verilerini gireceksin o kadar.

Ekli dosyalar

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri