• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Tekil Ürünlerden Grup Set Ürün Fiyatı Hesaplama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

demir1453

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2019 EN
Konu Sahibi
Merhaba
Kitap ürünlerimizde tekil olarak matematik türkce ingilizce fiyatlarını yazdığımızda A seti diye bir ürün grubu oluşturmak bu üç ürünün fiyatınıda otomatik olarak hesaplama formulü yapmak istiyorum yanlız bilgim tecrübem bu konuya yetmedi desteğinizi talep etmekteyim :) Mevcut excel listesinde setli fiyatları tek tek hesaplamaktayız.

sorunuzu tam anladığımı söyleyemem ancak bir basit örnek yazdım kontrol edip dönüş yapın böylemi

Çözüm
Konu Sahibi
Hocam şöyle izah edeyim a b c d e f g ürünü ben bu ürünlerden grup ürün oluşturuyorum mesela
bcd ürününden x grubu = fiyat
da ürününden x2 grubu = fiyat
ace ürününden x3 grubu = fiyat
bu tarzda hocam a b c d e f g ürünlerinden herhangi bir fiyatı değiştirdiğimde hangi grupta bulunuyorsa fiyatlar güncellensin

Konu Sahibi
Her ürünün kodu var hocam mesela sayfa 2 de ürünün kodlarını girip örnek a kodu b kodu c kodu bunlardan e ürün grubu a kodun fiyatı değişti e ürün grubu güncellendi gibi

öncelikle dediklerinizi örneğinizde planlamanız gerekiyor örnek olarak

ISBNKitap AdıFiyatıGrubu
şeklinde olabilir.
1 Bu şekilde olan sayfa üzerinde istediğiniz kitabı ismine veya koduna göre bulmak,
2 bulunan kayıt üzerinde güncelleme yapabilmek ve mesaj almak gibi işlem yapılmasını istiyorsunuz. şeklinde anladım. eğer böyle ise gruplandırmayı yaparak yüklemeniz gerekiyor.
Önemli: ne istediğinizi netleştirin. planlamanızı tam yapın mümkünse manuel olarak örnek yaparak sorunun kolay anlaşılmasını sağlayın.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri