• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Tek tıklama ile hucreye yazmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ottoman05

Yeni Üye
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Kiymetli hocalar sayfamda başka makrolarda var benin sizlerden isteğim mümkünse hücre içine yazi yazmak için cift tıklama olayını iptal edip hucreyi seçince direk yazma olayına geçsin istiyorum mümkünse bir vba kodu

Excelde Default olanda bu zaten. Bir hücreyi seçerseniz o hücreye yazabiliyorsunuz. Çift tıklayıp hücrenin içine girmenize gerek yok.

Konu Sahibi
Excelde Default olanda bu zaten. Bir hücreyi seçerseniz o hücreye yazabiliyorsunuz. Çift tıklayıp hücrenin içine girmenize gerek yok.
Makro ile hücre içine veri getiriyorum sonrasında hucreyi seçiyorum içindeki verinin devamına ekleme yapmam gerekli o yüzden cift tikla hucreyi aktif etmem lazım yoksa hucre seçip yazarsam icindeki veri siliniyor o sebepten tek tık gerekli hocam

Merhaba.
Doğru anladıysam siz hücreyi seçince aktif olsun istiyorsunuz. Eğer hücrede veri varsa o verinin devamına yazmak istiyorsunuz.

Bunun için hücre seçilince makronun çalışacak makroya

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

kodunu eklemek. Böylelikle otomatik F2 tuşuna basmış gibi olacak ve siz yazıyı silmeden yazabileceksiniz.

İyi çalışmalar.

Konu Sahibi
Galiba şansımamıdır nedir bilemedim vba da sonsuzluk işareti yerine soru işareti çıkıyor bilgisayarda işyeri pc si olduğunda hemen hemen heryer şifreli infinity işareti kullanmışsiniz yerine başka bir kod varmi acaba kusuruma bakmayın anlamayınca ancak bu kadar oluyor

Konu Sahibi
Bunun için hücre seçilince makronun çalışacak makroya

HTML:
Kod:

kodunu eklemek

Çok güzel oldu işime yaradı sendkeysf12 yazan kodunuzu ekledim çalıştı galiba surekli f2 basılıyor gibi olduğu için üstmenuler devre dışı kaldı bu çalışma mantığı çok güzel üst menu aktif olacak şekilde nasıl ayarlarız ben bu kodu diğer makroların arasına copy past yaptım çalıştı başka bir yere mi kopyalamalıyım benim kopyaladım makro private sub Worksheet_Change(Baykal target As range) diye başlayan makromun altına kopyaladım çalıştı hatta bunu boş hucreyi bul komutu ile yaptım çok işime yaradı birde menüler aktif olsa emeği geçen tüm herkeslere teşekkürler kullandığım makro kodu ise aşağıda anladığım yok internetten toplayip işime yarayan kodları birleştirip yaptiğım için belki hata yapıyorumdur diye attım

HTML:
C#:

Kiymetli hocalar sayfamda başka makrolarda var benin sizlerden isteğim mümkünse hücre içine yazi yazmak için cift tıklama olayını iptal edip hucreyi seçince direk yazma olayına geçsin istiyorum mümkünse bir vba kodu
Hocam zaten hücreyi seçince çift tıklamaya gerek kalmadan yazabilirsiniz?

1715757030353.png
buradaki SendKeys "{F2}" kodunu silin.
Alttaki kodu sayfanın kod bölümüne yapıştırın.
HTML:
Kod:

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri