• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Tek sütuna 2 rakam ve 2 ayrı formül

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Master

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
22
Konuyu Başlatan
Merhaba hocalarım

Böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum ama siz değerli hocalarıma sormak istedim.

Tek sütunu 2 ye bölüm iki ayrı formül ile veri alabilir miyiz ? Rakam olarak.

B3 sütuna 2 yazdım alt kısıma üst kısıma da örnek veriyorum her hangi bir rakam yazabilir miyiz? Rakamları manüel yazdım formül gelecek oralara formülün sonucuda rakam olacak umarım anlatabilmişimdir.

Değerli desteklerinizi rica ediyorum.

Ekli dosyalar

• excelcozum_formül.xlsx
    8.6 KB · Gösterim: 4
Merhaba,

Şöyle bir şey işinizi görür mü?

Ekli dosyayı görüntüle 26047

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Ahmet hocam merhaba

yardımcı sütun kullanmadan başka sheetten formül ile veri çekiyorum.

sütunda böyle bir formül var hocam
bunun adetlerini sayıyor.
CSS:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
sütuna şunuda ekleyip ikiye bölmek istiyorum.
CSS:

Daha iyi önerisi olan arkadaşlarım olacaktır.

Kod:

Ahmet hocam teşekkür ederim son bir soru daha sorabilir miyim .

Bu formül çalıştı ama formülün toplamının ve yüzdesini aldigi sütun #DEĞER hatası vardı ? Nasıl aşabilirim.

CSS:
yüzdelikte soldaki formülü baz alacak.

D3 ile C6 sütunundaki formüller bu sefer #DEĞER hatası verdi hocam.

Ekli dosyalar

• excelcozum_formül.xlsx
    9.1 KB · Gösterim: 3
Çift formül içeren hücreler için hesap yapılması sağlıklı olmaz.

Amacınız çektiğiniz iki verinin üzerinde birbiriyle işlem yaptırmak mı?

Mesela şöyle bir şey mi?
Kod:

Çift formül içeren hücreler için hesap yapılması sağlıklı olmaz.

Amacınız çektiğiniz iki verinin üzerinde birbiriyle işlem yaptırmak mı?

Mesela şöyle bir şey mi?
Kod:
Kusura bakmayın hocam ben anlatamıyorum şöyle diyebilirim.

=(B3+C3) /A3 bu formülde B3' te olan formül şu diyelim.
=BİRLEŞTİR(ÇOKEĞERSAY(Alan!A:A;"Xy";Brut!H:H;"Ok")*1,5;" | ";ÇOKEĞERSAY(Alan!A:A;"Xy";Brut!H:H;"No")*1,5) amacım bu formülde sadece =BİRLEŞTİR(ÇOKEĞERSAY(Alan!A:A;"Xy";Brut!H:H;"Ok")*1,5 bu kısmı hesaplama dahil etsin.

Tamam, istediğiniz böyle bir şey olabilir mi?

Kod:

B3 hücresinde bulunan veriyi değil formül sonucunu işleyecek.

/ yüzdelik olayı tamam

Toplama kısmı için hangi formülü kullanabilirim ?

Hocam formüller tamam teşekkür ederim ama tablonun, Koşullu biçimlendirme olayı bozuldu onu nasıl toparlayabiliriz.

Galiba asıl amacınızı anladım.

Çektiğiniz iki veriyi birbiri ile toplayıp, ikiye bölmek istiyorsunuz ve sonucu tek bir hücrede göstermek istiyorsunuz.

Kod:

Ahmet hocam
Genel tablonun koşullu biçimlendirmesi yani renkleri bozuldu ? Nasıl toparlayabiliriz.

Dosyanız hakkında bilgi sahibi değilim. Buradaki bilgileri gözden geçirebilirsiniz.

Hocam o sütunlara formülleri girdik ondan olabilir mi ?
Dosya'da çok fazla kişisel veri olduğu için paylaşamıyorum.

Dosyanın bir kopyasını alıp içinde bulunan veriler gerçeği yansıtacak şekilde ama rastgele bilgilerle doldurup gönderebilirsiniz. Sorunu anladığımızda düzeltmek mümkün olabilir.

Özel gizlilik gerektiren kişisel veriler yoksa bana özel mesaj yoluyla gönderebilirsiniz.

Dosya açılırken güncelleştirmeyin hocam

G H ve I sütunu için koşullu biçimlendirme olması gerekiyor.

2 renk veya 3 renkte olabilir.
0 - 100 ve üzerin arasında

Ekli dosyalar

• Kitap1.xlsx
    59.6 KB · Gösterim: 2
Belirttiğiniz sütunlarda bulunan koşullu biçimlendirmeleri silip bu şekilde ayarlarsanız, istediğiniz gibi olacağına inanıyorum.

1717084208294.png

1717084248516.png

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri