• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü TCMB Güncel Kur Hafta Sonu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ustnromr

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
5
Excel V
Office 2013 TR
Konuyu Başlatan
Daha önceki konuları araştırdığımda ekteki excel örneğini buldum. Bu excelde tarihlere göre kur çekmede bir problem yok fakat hafta sonuna geldiğinde bir değer alınamıyor. Buradaki sorum şu olacak. Hafta sonuna denk gelen tarihler için o haftanın en son gününe ait kapanış kur bilgisini yazdırabilir miyiz. Yardımlarınızı rica ederim.

Ekli dosyalar

• TCMB Kur Alma.xlsm
    20.4 KB · Gösterim: 13
Yanıt için teşekkürler, çok güzel bir dosya fakat bu şekilde bir dosyadan ziyade benim basit bir işleme ihtiyacım var. Bugünün tarihine bağlı olarak ne zaman açsam anlık kur bilgisini verecek biçimde. Ekte bir dosya daha paylaşıyorum tam olarak nasıl bir talep olduğunu daha iyi açıklayabilmek adına. Ekteki dosyada güncel kur bilgisini Bugün() olarak ya da hafta sonuna denk geliyor ise bir önceki mevcut kur ne ise o olarak paylaşması gerekiyor. Bir tarih sütunu eklemeden formülü Bugün() denklemi kullanarak yazmam gerek.

Ekli dosyalar

• ANLIK KUR.xlsx
    8.8 KB · Gösterim: 10
aşağıdakine benzer bir fonksiyonla hafta sonlarını cuma yapabilirsiniz
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Malesef bu şekilde bir çözüme gidemedim. Bir önceki yanıtımda tam olarak ne istediğimi doğru açıkladım diye düşünüyorum. İlk paylaşımdaki dosya mükemmel şekilde çalışıyor. Sadece bir tarih girmek yerine işin formül kısmında Bugün() olarak değeri tarih okuyacak ve o güne göre kur bilgisi verecek. Sorun olan günler haftasonu merkez bankasının sitesinden veriyi çekememiş olması oluyor. Aşağıdaki koda bir ekleme yaparak hafta sonlarına denk gelen günüde bir önceki Cuma gününün verisini çekmesi gerekiyor. Mesela (Eğer Bugün()= Cumartesi ise; okuyacağı tarih = Bugün()-1, Eğer Bugün()=Pazar ise; okuyacağı tarih= Bugün()-2, diğer günlerde okuyacağı tarih= Bugün())
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Merhabalar

Kod:

Çözüm
Aşağıdaki şekilde sorunu çözdüm, umarım faydalı olur.

Kod:

Ayrıca aşağıdaki formül ile de google sheetsden veri alınabilir

Kod:

Kod:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri