• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Tarihleri Ay Ve Güne Göre Sıralama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

AHMET4615

Yasaklı Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
90
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Soldaki tabloda isimler ve doğum tarihleri var.
Yapılması istenen :
Doğum Tarihlerini AYA göre sıralanması. Aynı aydaki günler de kendi içinde sıralanacak.
YIL dikkate alınmayacak. Önemli olan AY ve GÜN Eski Versiyonlara Göre sarı dolgulu alandaki olmasını istiyorum.

Ekli dosyalar

• Tarihleri AY ve GÜN kriteri ile sıralama.xlsx
    13.8 KB · Gösterim: 8
Benim facebook grubunda sorduğum soruyu tüm açıklamasıyla beraber alıp burada sormanız İLGİNÇ olmuş.

Sayın AHMET4615
Ekteki (makrolu) dosyayı inceler misiniz?

Ekli dosyalar

• userx_AY_GÜNE_GÖRE_SIRALAMA.xlsm
    22.7 KB · Gösterim: 3
Benim facebook grubunda sorduğum soruyu tüm açıklamasıyla beraber alıp burada sormanız İLGİNÇ olmuş.
Hocam bir tesadüf olmuş benim buna benzer örnek vardı bu verilerden faydalandım eski versiyonlara göre yapabilirmisiniz iyi akşamlar selamlar

Yardımcı sütun kullanın. İlk yardımcı sütuna =AY(B2), ikinci yardımcı sütuna =GÜN(B2) yazın. Diğer satırlara da formülü uygulayın. Daha sonrada Veri sekmesindeki Sırala seçeneğiyle önce AY sütunu daha sonrada Gün sütununu Küçükten Büyüğe sıralayın.

Yardımcı sütun kullanın. İlk yardımcı sütuna =AY(B2), ikinci yardımcı sütuna =GÜN(B2) yazın. Diğer satırlara da formülü uygulayın. Daha sonrada Veri sekmesindeki Sırala seçeneğiyle önce AY sütunu daha sonrada Gün sütununu Küçükten Büyüğe sırala

Yardımcı sütun kullanın. İlk yardımcı sütuna =AY(B2), ikinci yardımcı sütuna =GÜN(B2) yazın. Diğer satırlara da formülü uygulayın. Daha sonrada Veri sekmesindeki Sırala seçeneğiyle önce AY sütunu daha sonrada Gün sütununu Küçükten Büyüğe sıralayın.
Teşekkür ederim hocam

Deneyiniz.

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-Tarihleri AY ve GÜN kriteri ile sıralama.xlsx
    17.6 KB · Gösterim: 11
Çözüm
Hocam bir tesadüf olmuş benim buna benzer örnek vardı bende bu verilerden faydalandım yıllık izin takip programında personelleri sıralaması gerekiyordu bu yüzden kullandım verileri inançiniz olsun tesadüf

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri