• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Tarih sıralama Hakkında

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

valerine_3108

Yeni Üye
Aldığı beğeni
8
Excel V
Office 2019 TR
Merhaba Arkadaşlar sıralama ile ilgili bir sorunum var lütfen yardımcı olabilir misiniz. Örnek olarak göndermiş olduğum Excel de "S;U"sütunlarını eskiden yeniye sıralamak istiyorum. Zemin rengini yeşil ile boyadığım ve "C" sütundaki sayısal değerler ana kriter olacak şekilde sıralamak istiyorum.
altındaki alt bileşenleri ile beraber sıralamak istiyorum. normal sıralama yaptığımda alt bileşenler kayma oluyor. lütfen yardımcı olabilir misiniz.

Öncelikle dosyanızda s ve u sütunlarında boş olan tarihleri tek boşluklu hale getirin sonra aa sütununda ayrılmasını istemediğiniz satırlara aynı olacak şekilde numara ataması yapınız ve özel sıralama s sütunu eskiden yeniye ve aa sütunu küçükten büyüğe diyerek sıralayınız.

Sorduğunuz sorunun cevabıbiraz zor, ama eklediğim dosyayı anlarsanız yapabilirsiniz.. Öncelikle C sütunundaki başlıkları (PYP kodlarını) D sütununda ilgili hanelerin d sütunu kısmına yazın (eklediğim dosyadaki gibi) daha sonra sağ üstteki A-Z sırala düğmesine basın özel sıralamayı seçin , üç tane düzey ekleyin ilk düzeyde yani ana düzeyde D sütununa (Proje adı) göre ,ikinci düzeyde (s sütunu) İmalat başlama tarihi ve eskiden yeniye ,üçüncü düzeyde de (u sütunu) Kaynak fab.sevk sütununu ve eskiden yeniye deyip okeyleyin. Sonrada D sütunundaki pyp kodlarını sıralamadan sonra silebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Sayın Artemis Hocam 10000 veri var D sütununda proje atları var hepsini silmem gerekir. hocam rica etsem Siz Kıymetli hocalarımdan vba ile çözüm bulabilir miyiz lütfen çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,
İyi çalışmalar.

Hocam bir dener misiniz bu şekilde olabilir mi?

Ekli dosyalar

Binlerce veride yavaş çalışacaktır süreyi ben de merak ediyorum

Alternatif olsun s sutununa göre aa sütununu tarih ile doldurur. Sonrasında manuel sıralama yaparsınız

Ekli dosyalar

Askan Hocam kod sıralama yapıyor. denemek için çok küçük veride denedim. hocam şöyle bir sorun var. hocam resimde göreceğiniz gibi alt bileşenlerdeki farklı tarihleri siliyor. hocam eğer bu kısmı da çözebilirsek harika olacak çok çok teşekkür ederim.

1649914916499.png

Askan Hocam kod sıralama yapıyor. denemek için çok küçük veride denedim. hocam şöyle bir sorun var. hocam resimde göreceğiniz gibi alt bileşenlerdeki farklı tarihleri siliyor. hocam eğer bu kısmı da çözebilirsek harika olacak çok çok teşekkür ederim.

Ekli dosyayı görüntüle 7493
Kod 21,25,29,33 şeklinde 4 lü atlayarak boş olan tarih verilerini dolduruyor. Verilerinizin düzensiz olduğu varsayılarak, S sütununda boş olan tarihler 21,25,29,33... satırlardaki veriler baz alınarak dolduruyor. Sıkıntı buysa bundan dolayıdır. Bu hatayı gidermek için S sütununda boş veri olmaması lazım.

Adnan Hocam çok özür dilerim. göndermiş olduğunuz exceli ben çalıştıramadım. acaba nerde yanlış yapıyorum. lütfen kusura bakmayın. yardımcı olursanız çok sevinirim. Allah kat kat razı olsun. İnşallah

saygılarımla,
İyi çalışmalar.

AA sütununu S Sutun tarihi baz alınarak doldurur. Tarafınızdan Manuel olarak sıralama yapılır işlem nihayetinde AA sutunu silinir

Ekli dosyalar

Çözüm
Sayın Adnan Hocam manuel sıralama yaptırdım. hocam hepsini yapıyor. hocam ben zemin rengi sarı ile boyamış olduğum tarihleri sıralasın aradaki veriler de kaymasın istiyorum. hocam ne kadar teşekkür etsem az olur. çok sağ olun. var olun.

Saygılarımla,
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

sarı renkli yer S sutunu bizde S sutununa göre işlem yaptık

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri