• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Tarih satırını ve saat hücresini bulup otomatik kaydırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hakki83

Yeni Üye
Aldığı beğeni
234
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhabalar

Ekteki dosyada solda A sütununda tarihler; 1’inci satırda da saatler vardır.
Olmasını istediğim, kodların, worksheet activate olayıyla tarih ve saati otomatik bulup, satırsal ve sütunsal olarak kayması (hareket etmesi) ve A sütunun hemen yanında yer alması.

Yani o günün tarihi ney ise satırsal olarak aşağı kayacak. Ve o anki saat ney ise sütunsal olarak sağa doğru kayacak. Fakat önemli husus şurada: Saatler 1’er dakika değil; 15’er dakika aralıklarla yazıldığı için, sütunlar 15 dakikada bir sağa doğru kayacak. Örnek:
Saat 13:45 ile 13:59 a kadar 13: 45 sütununda;
Saat 14:00 ile 14:14 e kadar 14:00 sütununda
Saat 14:15 ile 14:29 a kadar 14:15 sütununda duracak

Umarım anlatabilmişimdir

1’inci satırdaki saatler 15 dakika aralıklarla gidiyor. Diyelim ki şu an saat 13:45. Saat 13:59 oluncaya kadar aynı yerde kalacak. Bilgisayarın saati 14:00 olunca sütunlar tekrar sağa kayacak ve yine A sütunun yanına gelecek.

Daha net anlaşılması için bir de resim ekliyorum. Resimde bugünün tarihi 12.11.2021 ve şu anın saati 13:45 olsun. İstediğim olay resimde ve örnek dosyada göründüğü gibi olmalıdır.

Teşekkürler

Konu Sahibi
Cells(bulSatir, bulSutun2).Select: ActiveWindow.ScrollColumn = bulSutun2 - 1: ActiveWindow.ScrollRow = bulSatir - 1: Exit Sub
Refaz hocam bir küçük soru
10 nolu mesajda alıntı yaptığım bu satırda 2 tane -1 var. Bu -1’ler nereye etki ediyor. ?

(Alıntı yaptığımın altındaki satırda yine -1’ler var, ama onları buldum, sütun kayması ayarlanıyor, fakat yukarıda sorduğumu bulamadım)

Konu Sahibi
Bir de kodlarda bulSutun2 şeklinde giden başka bölümler de var, sanki onlar da etkisiz gibi geldi bana.

10 nolu mesajda alıntı yaptığım bu satırda 2 tane -1 var. Bu -1’ler nereye etki ediyor. ?
-1 ler gerekli abey.Saat ve Tarih tam eşleşme olmazsa mesela şimdiki saat 14:17 ise 14:30 a gitmemesi için birönceki satıra gitmesi için.Zaten tarih ve saat tam eşit denk gelirse bu satıra kod uğramaz teyet geçer :)

Konu Sahibi
-1 ler gerekli abey.Saat ve Tarih tam eşleşme olmazsa mesela şimdiki saat 14:17 ise 14:30 a gitmemesi için birönceki satıra gitmesi için.Zaten tarih ve saat tam eşit denk gelirse bu satıra kod uğramaz teyet geçer :)
Refaz hocam size tekrar bravo. Aynen öyleymiş
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri