• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Tarih Bilgileri/Akaryakıt İcmal

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yasar PİSKİN

Yeni Üye
Aldığı beğeni
107
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
EK' teki çalışmadaki mevcut kodun AN sütunundaki oklar ile oynadıkça, tarih bilgileri gelecek ve ay değişince F7:AJ31 aralığındaki hücrelerin içeriğinin temizlenmesini sağlayacak şekilde revize edilmesi hususunda yardımlarınızı rica ediyorum.

Çözüm
Merhaba

Son isteğinizi tam anlayamadım. Bu nedenle istediğiniz gibi olmayabilir. Kontrol eder misiniz?

Sistemin çalışması:
Mevcut sayfayı kopyaladıktan sonra, B2 hücresine ilgili ayın tarihini yazın. Tarihi doğru girdiğinizde verileri temizlenmesiyle ilgili onayınızı isteyecek.

Mesela;
Ocak için; 01.01.2021
Şubat için; 01.02.2021
Mart için; 01.03.2021
1619092252879.png

Modül içine yazılacak kod
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Merhaba

İstediğiniz böyle bir şey mi? Dosyayı kontrol edip dönüş yaparsanız sevinirim.

Kodlarınız aşağıdaki şekilde güncellenmiştir.

HTML:
Kod:

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Ahmet Bey merhabalar, ilginize teşekkür ederim. İstediğim gibi olmuş fakat ŞUBAT ayında ekran görüntüsünü paylaştığım hatayı alıyorum. Bu hususta da yardımlarınızı rica ediyorum. ( Biliyorsunuz ŞUBAT ayı 28 veya 29 dur. Burada ŞUBAT ayına geldiğimde 21.03.9900 diye bir tarih çıkıyor.)

Merhaba

Dosyayı tekrar güncelledim. İndirip kontrol eder misiniz?

Konu Sahibi
Sizden son bir ricada bulunacağım. Thisworkbook kod sayfasına eklediğim kod ile sayfaların yanındaki + bastığımda aylar (OCAK, ŞUBAT, MART, NİSAN…….) artarak gidiyor, + bastığımda değişen Sheet ismine göre ( Set a = Sheets("İCMAL")) kod çalışsın. Bu hususta yardımlarınızı rica ediyorum.

Merhaba

Son isteğinizi tam anlayamadım. Bu nedenle istediğiniz gibi olmayabilir. Kontrol eder misiniz?

Sistemin çalışması:
Mevcut sayfayı kopyaladıktan sonra, B2 hücresine ilgili ayın tarihini yazın. Tarihi doğru girdiğinizde verileri temizlenmesiyle ilgili onayınızı isteyecek.

Mesela;
Ocak için; 01.01.2021
Şubat için; 01.02.2021
Mart için; 01.03.2021
1619092252879.png

Modül içine yazılacak kod
HTML:
Kod:

Sayfaların içine yazılacak olan kod
HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
Son isteğim şu; Çalışmanın Thisworkbook kod sayfasında Sheetlerin yanındaki + bastığımda aylar (OCAK, ŞUBAT, MART, NİSAN…….) aratarak giden ayları ekleyen , kod kısmında ise çalışmadaki AN sütunundaki oklar ile oynadıkça, tarih bilgileri gelecek ve ay değişince F7:AJ31 aralığındaki hücrelerin içeriğinin temizlenmesini sağlayan bir kod mevcut. Sheetlerin yanındaki + bastığımda değişen Sheet ismine göre çalışmasını sağlanması için kod bölümünün revize edilmesi, hususunda yardımlarınızı rica ediyorum.

Son isteğim şu; Çalışmanın Thisworkbook kod sayfasında Sheetlerin yanındaki + bastığımda aylar (OCAK, ŞUBAT, MART, NİSAN…….) aratarak giden ayları ekleyen , kod kısmında ise çalışmadaki AN sütunundaki oklar ile oynadıkça, tarih bilgileri gelecek ve ay değişince F7:AJ31 aralığındaki hücrelerin içeriğinin temizlenmesini sağlayan bir kod mevcut. Sheetlerin yanındaki + bastığımda değişen Sheet ismine göre çalışmasını sağlanması için kod bölümünün revize edilmesi, hususunda yardımlarınızı rica ediyorum.
Son paylaştığım dosyayı kontrol ettiniz mi?

Geri